Wortelgroentetaart met aardappelbodem, geitenkaas, tijm en citroen

Receptinformatie


Bereidingstijd:
75 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Kant-en-klaar als basis
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Laat de aardappelkoeken ontdooien in de microgolfoven. Plet de aardappelkoeken in een kom en kneed samen met een ei en 20 g warme boter.
 Vet een springvorm van 26 cm in met boter en druk het aardappelkoekdeeg aan tegen de bodem en de rand.
 Breng gezouten water aan de kook in een voldoende grote kookpot. Voeg de Groentemix met wortelen toe en breng terug aan de kook. Giet vervolgens af in een zeef.
 Was de schil van de citroen met warm water en rasp de schil. Rits de tijmblaadjes van de takjes.
 Voor de vulling: meng de eieren met de melk, room, geitenkaas, citroenzeste en tijmblaadjes met een garde en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
 Verspreid de wortelmix over de bodem, giet het eimengsel erbij en strooi er tot slot de parmezaan over.
 Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven op 180 °C.
 Dien op met frisse, krokante slablaadjes of een Grieks slaatje.

Ingrediënten


Aantal personen:
10 stuk(ken) bofrost* Geraspte aardappelkoeken
10 stuk(ken)
7 stuk(ken)
7 eieren (medium)
20 g
boter
600 g bofrost* Groentemix met wortelen
600 g
1 stuk(ken)
onbehandelde biocitroen
6 takje(s)
tijm
300 ml
melk
200 ml
room
100 g
zachte geitenkaas
1 snufje
zout, peper, nootmuskaat
50 g
geraspte parmezaan
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de aardappelkoeken ontdooien in de microgolfoven. Plet de aardappelkoeken in een kom en kneed samen met een ei en 20 g warme boter.
2.
Vet een springvorm van 26 cm in met boter en druk het aardappelkoekdeeg aan tegen de bodem en de rand.
3.
Breng gezouten water aan de kook in een voldoende grote kookpot. Voeg de Groentemix met wortelen toe en breng terug aan de kook. Giet vervolgens af in een zeef.
4.
Was de schil van de citroen met warm water en rasp de schil. Rits de tijmblaadjes van de takjes.
5.
Voor de vulling: meng de eieren met de melk, room, geitenkaas, citroenzeste en tijmblaadjes met een garde en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6.
Verspreid de wortelmix over de bodem, giet het eimengsel erbij en strooi er tot slot de parmezaan over.
7.
Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven op 180 °C.
8.
Dien op met frisse, krokante slablaadjes of een Grieks slaatje.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.