Gebakken aardappelpartjes met limoendip

Receptinformatie


Bereidingstijd:
50 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen grondig, snij ze in partjes en leg ze op een bakplaat met herbruikbaar bakpapier. Kruid flink met peper, zout en paprikapoeder. Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de aardappelen regelmatig om tijdens het bakken.
 Breng de bouillon en de azijn aan de kook, voeg de bevroren groenten en kruiden toe en laat ongeveer 8 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
 Meng de yoghurt met de lichte room en het limoensap en breng op smaak met zout.
 Serveer de aardappelpartjes met de groenten en de dip.

Ingrediënten


Aantal personen:
1,2 kg
aardappelen
2 TL
paprikapoeder
100 ml
groentebouillon
3 EL
witte balsamicoazijn
600 g bofrost* Broccoliroosjes 1000 g
600 g
500 g bofrost* Paprikareepjes
500 g
150 g bofrost* Champignonschijfjes 1000 g
150 g
2 EL bofrost* Kruidentuin fijne kruidenmix
2 EL
200 g
yoghurt (1,5 % vet)
100 g
lichte room (12 % vet)
1
limoen, voor het sap
Zout
Versgemalen peper
Herbruikbaar bakpapier
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen grondig, snij ze in partjes en leg ze op een bakplaat met herbruikbaar bakpapier. Kruid flink met peper, zout en paprikapoeder. Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de aardappelen regelmatig om tijdens het bakken.
2.
Breng de bouillon en de azijn aan de kook, voeg de bevroren groenten en kruiden toe en laat ongeveer 8 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
3.
Meng de yoghurt met de lichte room en het limoensap en breng op smaak met zout.
4.
Serveer de aardappelpartjes met de groenten en de dip.