Honingkip met paprikasalsa

Receptinformatie


Bereidingstijd:
55 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
530 kcal
Vet:
32 g
Koolhydraten:
38 g
Proteïne:
17 g

Ingrediënten


Aantal personen:
4 Stück bofrost* Hele kippenbouten
4 Stück
400 g bofrost* Paprikareepjes
400 g
2 Stück
tomaten
60 g bofrost* Uienblokjes
60 g
20 g bofrost* Mediterrane kruidenmix
20 g
½ Stück
biolimoen
3 EL
olijfolie
1 Prise
zout
1 Prise
peper
2 Zehe
knoflooktenen, fijngehakt
½ TL
komijn
½ TL
chilivlokken
3 EL
donkere honing
3 EL
donkere sojasaus
3 EL
chilisaus
1 Prise
chilipoeder
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
1. Laat de borstfilets ongeveer 6 uur afgedekt ontdooien in de koelkast. Voor de paprikasalsa: verdeel de paprikareepjes op een bord, dek ze af en laat ze ongeveer 2 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 4,5 uur). Giet het dooivocht weg.
2.
2 Voor de salsa: was de tomaten, verwijder de kroonaanzet en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij de ontdooide paprika fijn en meng met de tomaten en de uienblokjes, voeg ook de kruiden toe. Meng de rest van de ingrediënten bij elkaar en meng goed met de salsa. Zet opzij. Laat bij voorkeur 1 uur rusten.
3.
3 Maak ondertussen de kippenbouten klaar. Verwarm de oven voor op 220 °C (boven-/onderwarmte, 200 °C heteluchtoven). Meng de honing bij de soja- en chilisaus. Leg bakpapier op een bakplaat, leg de kippenbouten erop en laat 40 minuten knapperig bakken in het midden van de oven. Strijk regelmatig het vrijgekomen vocht op de bouten en naar het einde toe ook de honingmarinade. Haal uit de oven, glaceer met de rest van de marinade, strooi er nog een beetje chilipoeder over en dien op.
4.
4 Of maak de kippenbouten klaar op de barbecue: bak ze in 10 minuten knapperig op hoge temperatuur. Draai ze regelmatig om en strijk ze ondertussen ook in met een beetje marinade. Bestrijk rijkelijk zodra ze gaar zijn. Dien op met de salsa.