Quiche met spinazie, feta en tomaten

Receptinformatie


Bereidingstijd:
70 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje, Thermomix-recepten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
421 kcal
Vet:
27 g
Koolhydraten:
27 g
Proteïne:
17 g

Bereiding

 Voor het zanddeeg: laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
 Doe de bloem, de in stukjes gesneden boter, het ei en het zout in de Thermomix-mengbeker, en verwerk 30 seconden op stand 5 met een spatel tot een deeg en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een taart- of quichevorm in (Ø 26 cm). Doe het deeg in de vorm en maak ook een rand (3 cm).
 Voor de vulling: doe de gezouten crackers in de mengbeker, maal 8 seconden op stand 5 en verdeel over de deegbodem.
 Doe de tomaten, kruidenmengeling, dille en bieslook in de mengbeker en mix 3 seconden fijn op stand 7.
 Voeg de spinazie en 3/4 van de verbrokkelde feta, de eieren en peper toe en meng 10 seconden op stand 6 met behulp van de spatel en verdeel over de gezouten crackers.
 Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de spinazie met de ronde kant naar onderen. Strooi er de rest van de feta over en laat 50 minuten bakken (180 °C). Snij in stukken en dien op.
Tip
Dit recept is voor 8 porties, aangepast aan het volume van de Thermomix. Thermomix-recepten klaarmaken met bofrost*.

Ingrediënten


Aantal personen:
200 g
bloem
100 g
boter
1 stuk(ken)
ei
½ TL
zout
10 stuk(ken)
zoute crackers (50 g)
180 g
gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
20 g bofrost* Kruidentuin fijne kruidenmix
20 g
10 g
verse dille
10 g bofrost* Kruidentuin gehakte bieslook
10 g
1000 g bofrost* Bladspinazie
1000 g
400 g
feta
2
eieren
½ TL
peper
150 g
cherry tomaten
1 TL
boter voor het invetten
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Voor het zanddeeg: laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
2.
Doe de bloem, de in stukjes gesneden boter, het ei en het zout in de Thermomix-mengbeker, en verwerk 30 seconden op stand 5 met een spatel tot een deeg en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
3.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een taart- of quichevorm in (Ø 26 cm). Doe het deeg in de vorm en maak ook een rand (3 cm).
4.
Voor de vulling: doe de gezouten crackers in de mengbeker, maal 8 seconden op stand 5 en verdeel over de deegbodem.
5.
Doe de tomaten, kruidenmengeling, dille en bieslook in de mengbeker en mix 3 seconden fijn op stand 7.
6.
Voeg de spinazie en 3/4 van de verbrokkelde feta, de eieren en peper toe en meng 10 seconden op stand 6 met behulp van de spatel en verdeel over de gezouten crackers.
7.
Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de spinazie met de ronde kant naar onderen. Strooi er de rest van de feta over en laat 50 minuten bakken (180 °C). Snij in stukken en dien op.