Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Lactosevrij, Zonder vis, Glutenvrij

Extra tijd:

+ 30-35 minuten gaartijd

Bereiding

1
 Leg de bevroren kippenbouten op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de bouten de volgende dag af met koud water, dep ze droog met huishoudpapier en kruid flink met peper en zout.
2
 Was en schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Spoel ook de aubergine en courgettes af, maak ze schoon en snij ze ook in blokjes. Breng de kippenbouillon aan de kook.
3
 Verhit de olijfolie in een grote ovenvaste braadpan en bak de kippenbouten erin aan op beide kanten. Voeg de aardappel-, aubergine- en courgetteblokjes toe en blus met de gepelde tomaten. Giet de warme kippenbouillon erbij (de aardappelen moeten onder staan) en laat alles opkoken.
4
 Snij ondertussen de chorizo en de chilipepers in schijfjes. Meng ze samen met de olijven onder het kippenpannetje, en kruid voorzichtig met peper en zout.
5
 Dek de braadpan af en laat 30 à 35 minuten garen op 180 °C in de voorverwarmde oven. Verdeel het kippenpannetje over de borden en voeg telkens een eetlepel dikke room toe.

Onze tip

Opgelet! Kleine chilipepertjes zijn erg pikant, wees voorzichtig om niet in de ogen te wrijven en was altijd de handen na gebruik.

Vergelijkbare recepten

Spaans kippenpannetje

eenvoudig 35 min

Ingrediënten

4.00 Stuk bofrost*
4.00 Stuk
400.00 g
aardappelen
1.00
aubergine
2.00
kleine courgettes
250.00 ml
kippenbouillon
2.00 Eetlepel
olijfolie
2.00 Blikje(s)
gepelde tomaten
230.00 g
chorizo
2.00
kleine chilipepers
20.00 Stuk
zwarte ontpitte olijven
4.00 Eetlepel
dikke room
Zout
Versgemalen zwarte peper

Bereiding

1.
Leg de bevroren kippenbouten op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de bouten de volgende dag af met koud water, dep ze droog met huishoudpapier en kruid flink met peper en zout.
2.
Was en schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Spoel ook de aubergine en courgettes af, maak ze schoon en snij ze ook in blokjes. Breng de kippenbouillon aan de kook.
3.
Verhit de olijfolie in een grote ovenvaste braadpan en bak de kippenbouten erin aan op beide kanten. Voeg de aardappel-, aubergine- en courgetteblokjes toe en blus met de gepelde tomaten. Giet de warme kippenbouillon erbij (de aardappelen moeten onder staan) en laat alles opkoken.
4.
Snij ondertussen de chorizo en de chilipepers in schijfjes. Meng ze samen met de olijven onder het kippenpannetje, en kruid voorzichtig met peper en zout.
5.
Dek de braadpan af en laat 30 à 35 minuten garen op 180 °C in de voorverwarmde oven. Verdeel het kippenpannetje over de borden en voeg telkens een eetlepel dikke room toe.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.