Spaans kippenpannetje

Receptinformatie


Bereidingstijd:
35 min
Extra tijd:
+ 30-35 minuten gaartijd
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vis

Bereiding

1.
Leg de bevroren kippenbouten op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de bouten de volgende dag af met koud water, dep ze droog met huishoudpapier en kruid flink met peper en zout.
2.
Was en schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Spoel ook de aubergine en courgettes af, maak ze schoon en snij ze ook in blokjes. Breng de kippenbouillon aan de kook.
3.
Verhit de olijfolie in een grote ovenvaste braadpan en bak de kippenbouten erin aan op beide kanten. Voeg de aardappel-, aubergine- en courgetteblokjes toe en blus met de gepelde tomaten. Giet de warme kippenbouillon erbij (de aardappelen moeten onder staan) en laat alles opkoken.
4.
Snij ondertussen de chorizo en de chilipepers in schijfjes. Meng ze samen met de olijven onder het kippenpannetje, en kruid voorzichtig met peper en zout.
5.
Dek de braadpan af en laat 30 à 35 minuten garen op 180 °C in de voorverwarmde oven. Verdeel het kippenpannetje over de borden en voeg telkens een eetlepel dikke room toe.
Tip
Opgelet! Kleine chilipepertjes zijn erg pikant, wees voorzichtig om niet in de ogen te wrijven en was altijd de handen na gebruik.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 Stück
400 g
aardappelen
1
aubergine
2
kleine courgettes
250 ml
kippenbouillon
2 EL
olijfolie
2 Dose(n)
gepelde tomaten
230 g
chorizo
2
kleine chilipepers
20 Stück
zwarte ontpitte olijven
4 EL
dikke room
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje