Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Lactosevrij, Zonder rundvlees, Zeevruchtenvrij, Vleesvrij, Pluimveevrij, Wildvleesvrij, Varkensvrij

Bereiding

1
 Laat de zalmfilets en de erwten een nacht in de koelkast ontdooien.
2
 Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Laat ondertussen de erwten uitlekken en dep ze droog met huishoudpapier. Vermeng ze nu samen met 1/4 van de sesamolie, komijn, 1/3 van de chilivlokken en een snufje peper en zout. Leg bakpapier op een bakplaat, verdeel de gekruide erwten gelijkmatig en met voldoende tussenruimte over de plaat en bak ze 40 minuten in het midden van de oven tot ze knapperig zijn.
3
 Pers nu de limoenen en rasp de schil. Meng voor de sladressing de helft van het limoensap en de geraspte schil met de helft van de sesamolie, 1/3 van de chilivlokken en de helft van de honing. Breng op smaak met peper en zout en zet de dressing opzij.
4
 Was de komkommers en snijd ze met een spiraalsnijder of dunschiller in dunne spaghetti. Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd hem in fijne reepjes. Was de kruiden, schud ze droog en hak ze fijn. Doe alles in een slakom.
5
 Verhit een pan met de resterende sesamolie om de zalm te bereiden. Doe peper en zout op de zalm. Wacht tot de pan heet is en schroei de filets aan beide kanten een minuut lang dicht.
6
 Zet ondertussen een pot op het vuur en meng de sojasaus met het resterende limoensap, de geraspte limoen, de resterende honing, de chilivlokken en het korianderpoeder. Los het maïszetmeel op in tweemaal de hoeveelheid koud water, voeg toe aan de saus en laat sudderen tot de saus dikker wordt.
7
 Glaceer de gebakken zalm met de sojalak en rol hem tot slot in de sesamzaadjes. Giet de dressing over de salade.
8
 Doe de verfrissende salade in slakommetjes en garneer met de knapperige erwten. Serveer met de gelakte zalm.

Vergelijkbare recepten

Frisse komkommer-meloensalade met erwten en zalm

gemiddeld 50 min

Ingrediënten

2 Stuk bofrost*
2 Stuk
100 g bofrost*
100 g
Vegan
4 Eetlepel
sesamolie
1 Theelepel
komijn
3 Theelepel
chilivlokken
3 Snufje(s)
peper en zout
2
limoenen
4 Theelepel
honing
2
komkommers
1
kleine cantaloupemeloen
10 g
munt
10 g
koriander
4 Eetlepel
sojasaus
2 Theelepel
korianderzaad, gemalen
2 Eetlepel
sesamzaad
1 Eetlepel
maïszetmeel

Bereiding

1.
Laat de zalmfilets en de erwten een nacht in de koelkast ontdooien.
2.
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Laat ondertussen de erwten uitlekken en dep ze droog met huishoudpapier. Vermeng ze nu samen met 1/4 van de sesamolie, komijn, 1/3 van de chilivlokken en een snufje peper en zout. Leg bakpapier op een bakplaat, verdeel de gekruide erwten gelijkmatig en met voldoende tussenruimte over de plaat en bak ze 40 minuten in het midden van de oven tot ze knapperig zijn.
3.
Pers nu de limoenen en rasp de schil. Meng voor de sladressing de helft van het limoensap en de geraspte schil met de helft van de sesamolie, 1/3 van de chilivlokken en de helft van de honing. Breng op smaak met peper en zout en zet de dressing opzij.
4.
Was de komkommers en snijd ze met een spiraalsnijder of dunschiller in dunne spaghetti. Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd hem in fijne reepjes. Was de kruiden, schud ze droog en hak ze fijn. Doe alles in een slakom.
5.
Verhit een pan met de resterende sesamolie om de zalm te bereiden. Doe peper en zout op de zalm. Wacht tot de pan heet is en schroei de filets aan beide kanten een minuut lang dicht.
6.
Zet ondertussen een pot op het vuur en meng de sojasaus met het resterende limoensap, de geraspte limoen, de resterende honing, de chilivlokken en het korianderpoeder. Los het maïszetmeel op in tweemaal de hoeveelheid koud water, voeg toe aan de saus en laat sudderen tot de saus dikker wordt.
7.
Glaceer de gebakken zalm met de sojalak en rol hem tot slot in de sesamzaadjes. Giet de dressing over de salade.
8.
Doe de verfrissende salade in slakommetjes en garneer met de knapperige erwten. Serveer met de gelakte zalm.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.