Zomerse aardappelsalade

Receptinformatie


Bereidingstijd:
50 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Salades, Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Was de aardappelen, schep ze om in de olijfolie met wat peper en zout en leg ze op een bakplaat met herbruikbaar bakpapier. Bak de aardappelen 40 minuten in de heteluchtoven op 180 °C.
 Was de radijsjes, de bieslook en de komkommertjes, snij ze in dunne schijfjes/ringen en hou ze daarna koel.
 Doe de mosterd samen met de azijn en een beetje peper, zout en honing in een kom en meng met een garde. Giet er dan al roerend langzaam de slaolie bij om een geëmulgeerde vinaigrette te verkrijgen.
 Doe de dressing en de groenten bij de lauwe aardappelen en meng alles onder elkaar.

Ingrediënten


Aantal personen:
1 kg
nieuwe aardappeltjes
4 EL
olijfolie
2 snufje(s)
zout
2 snufje(s)
peper
1 bos(sen)
radijsjes
3 stengel(s)
lente-ui
5 stuk(ken)
verse minikomkommer
1 TL
grove mosterd
50 ml
witte wijnazijn
1 EL bofrost* Kruidentuin gehakte peterselie
1 EL
1 EL bofrost* Kruidentuin gehakte bieslook
1 EL
2 TL
honing
150 ml
slaolie
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Was de aardappelen, schep ze om in de olijfolie met wat peper en zout en leg ze op een bakplaat met herbruikbaar bakpapier. Bak de aardappelen 40 minuten in de heteluchtoven op 180 °C.
2.
Was de radijsjes, de bieslook en de komkommertjes, snij ze in dunne schijfjes/ringen en hou ze daarna koel.
3.
Doe de mosterd samen met de azijn en een beetje peper, zout en honing in een kom en meng met een garde. Giet er dan al roerend langzaam de slaolie bij om een geëmulgeerde vinaigrette te verkrijgen.
4.
Doe de dressing en de groenten bij de lauwe aardappelen en meng alles onder elkaar.