Babka met spinazie en halloumi

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Feestelijke gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Meng de bloem met de droge gist in een kom. Giet de melk in een kookpot en voeg de boter in stukken toe. Verwarm tot handwarmte
 Voeg de eimengeling toe en kruid met zout. Kneed gedurende 10 minuten tot een stevig deeg.
 Rol ballen van het deeg, strijk ze in met olijfolie en zet ze ergens afgedekt en koel opzij.
 Voor de vulling: laat de spinazie 5 minuten ontdooien in de microgolfoven, in een microgolfovenbestendige container. Laat de peterselie ontdooien op kamertemperatuur.
 Rasp of hak de halloumi.
 Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Stoof de knoflook ongeveer 1 minuut aan, voeg de spinazie toe en laat nog 5 minuten verder stoven. Haal van het vuur en laat afkoelen.
 Mix de spinazie samen en de peterselie met een staafmixer in een hoge beker. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een geheel.
 Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 50 cm. Smeer de vulling erop uit, maar laat een rand van ongeveer 1 cm vrij. Rol stevig op vanaf de korte zijde en druk op het einde de zijkanten aan.
 Snij de deegrol in de lengte doormidden, en draai vervolgens de helften rond elkaar maar houd de gesneden zijden naar boven gericht.
 Vet de cakevorm in en leg het deeg erin met de gesneden zijden naar boven. Laat ongeveer 1 uur afgedekt rusten op kamertemperatuur.
 Verwarm de oven voor op 175 °C boven- en onderwarmte. Laat de babka onderin de oven ongeveer 40 minuten goudbruin bakken. Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten. Haal ze dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Ingrediënten


Aantal personen:
400 g
tarwebloem
7 g
droge gist
225 ml
melk
2
eieren
1 TL
zout
1 EL
olijfolie
425 g bofrost* Bladspinazie
425 g
15 g bofrost* Kruidentuin gehakte peterselie
15 g
200 g
halloumi
2 teentje(s)
knoflook
100 g
ricotta
2 TL
olijfolie om in te vetten
zout en peper
bloem voor het werkoppervlak
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Meng de bloem met de droge gist in een kom. Giet de melk in een kookpot en voeg de boter in stukken toe. Verwarm tot handwarmte
2.
Voeg de eimengeling toe en kruid met zout. Kneed gedurende 10 minuten tot een stevig deeg.
3.
Rol ballen van het deeg, strijk ze in met olijfolie en zet ze ergens afgedekt en koel opzij.
4.
Voor de vulling: laat de spinazie 5 minuten ontdooien in de microgolfoven, in een microgolfovenbestendige container. Laat de peterselie ontdooien op kamertemperatuur.
5.
Rasp of hak de halloumi.
6.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Stoof de knoflook ongeveer 1 minuut aan, voeg de spinazie toe en laat nog 5 minuten verder stoven. Haal van het vuur en laat afkoelen.
7.
Mix de spinazie samen en de peterselie met een staafmixer in een hoge beker. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een geheel.
8.
Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 50 cm. Smeer de vulling erop uit, maar laat een rand van ongeveer 1 cm vrij. Rol stevig op vanaf de korte zijde en druk op het einde de zijkanten aan.
9.
Snij de deegrol in de lengte doormidden, en draai vervolgens de helften rond elkaar maar houd de gesneden zijden naar boven gericht.
10.
Vet de cakevorm in en leg het deeg erin met de gesneden zijden naar boven. Laat ongeveer 1 uur afgedekt rusten op kamertemperatuur.
11.
Verwarm de oven voor op 175 °C boven- en onderwarmte. Laat de babka onderin de oven ongeveer 40 minuten goudbruin bakken. Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten. Haal ze dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers
Thuislevering Levering aan huis wanneer het jou past
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, nemen wij het terug en betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.