BBQ "The American Way"

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Klassiekers in een nieuw jasje, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
968 kcal
Vet:
71 g
Koolhydraten:
21 g
Proteïne:
62 g

Bereiding

 Laat de Chicken wings en Spare Ribs ongeveer 3 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur.
 Voor de guacamole: snij de avocado in tweeën, verwijder de pit, haal het vruchtvlees uit de schil en snij in grote blokjes. Meng de avocadoblokjes, het limoensap, de dikke room, het sesamzaad, de koriander, de chili- en sojasaus met een vork in een grote kom. Er mogen gerust nog stukjes avocado in de guacamole zitten. Kruid pikant af met peper, zout en suiker.
 Voor de tomatensalsa: haal het vruchtvlees uit de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Hak de knoflook ultrafijn. Snij de koriander en de munt fijne. Was de limoen, rasp de zeste en pers het sap. Voeg de tomaten, de knoflook, de uien, de kruiden en specerijen samen en meng er de olijfolie onder. Kruid eventueel af met peper en zout.
 Grill de Chicken wings en Spare Ribs op de zijkant van de rooster (naast de grootste hittebron) gedurende 10 minuten, draai regelmatig om. De grillduur kan variëren naargelang de hitte van het vuur. Leg de Chicken wings in kleine kommetjes. Snij de Spare Ribs tussen het been en dien ze op in whiskyglaasjes. Serveer de sauzen erbij.
Tip
De Chicken wings en Spare Ribs hebben ongeveer 3 uur nodig om te ontdooien.

Ingrediënten


Aantal personen:
750 g bofrost* Chicken wings
750 g
bofrost*Chicken wings
750 g bofrost* Spareribs 'American Style'
750 g
bofrost*Spareribs 'American Style'
1 stuk(ken)
avocado
1 stuk(ken)
limoen
80 g
dikke witte room
1 TL
sesamzaad
1 TL
zwart sesamzaad
1 EL
Koriander
2 EL
zoet chilisaus
1 TL
sojasaus
1 snufje
versgemalen peper en zout
1 snufje
suiker
4 stuk(ken)
Tomaten
2 teen/tenen
knoflook
3 EL
korianderblaadjes
2 EL
groene muntblaadjes
3 EL bofrost* Uienblokjes
3 EL
bofrost*Uienblokjes
1 stuk(ken)
onbehandelde limoen
1 TL
bruine suiker
1 snufje
chilipoeder
1 TL
rode sumak
5 EL
olijfolie
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de Chicken wings en Spare Ribs ongeveer 3 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur.
2.
Voor de guacamole: snij de avocado in tweeën, verwijder de pit, haal het vruchtvlees uit de schil en snij in grote blokjes. Meng de avocadoblokjes, het limoensap, de dikke room, het sesamzaad, de koriander, de chili- en sojasaus met een vork in een grote kom. Er mogen gerust nog stukjes avocado in de guacamole zitten. Kruid pikant af met peper, zout en suiker.
3.
Voor de tomatensalsa: haal het vruchtvlees uit de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Hak de knoflook ultrafijn. Snij de koriander en de munt fijne. Was de limoen, rasp de zeste en pers het sap. Voeg de tomaten, de knoflook, de uien, de kruiden en specerijen samen en meng er de olijfolie onder. Kruid eventueel af met peper en zout.
4.
Grill de Chicken wings en Spare Ribs op de zijkant van de rooster (naast de grootste hittebron) gedurende 10 minuten, draai regelmatig om. De grillduur kan variëren naargelang de hitte van het vuur. Leg de Chicken wings in kleine kommetjes. Snij de Spare Ribs tussen het been en dien ze op in whiskyglaasjes. Serveer de sauzen erbij.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.