Gegratineerde linguinemuffins met gamberetti en kerstomaten

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Vis & zeevruchten, Klassiekers in een nieuw jasje, Kant-en-klaar als basis
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

 Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C.
 Haal de gamberetti (garnalen) uit de pastabereiding en zet ze opzij. Verwarm een antikleefpan en doe er de linguine zonder gamberetti in. Laat ongeveer 5 minuten garen op middelhoog vuur en roer regelmatig voorzichtig om.
 Plaats de papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en vet ze in met boter. Vul de vormpjes met de linguine en verdeel er de garnalen over.
 Klop de eieren los in de melk en kruid flink met peper en zout. Verdeel het eiermengsel over de linguine, strooi er de geraspte kaas overheen en laat 10-15 minuten goudgeel bakken in de oven.
 Haal de linguinemuffins uit hun vorm, besprenkel met olijfolie naar smaak en voeg verse kruiden of tuinkers toe voor het opdienen.

Ingrediënten


Aantal personen:
750 g bofrost* Linguine con gamberetti
750 g
6
eieren
300 ml
melk
70 g
geraspte harde kaas
18 stuk(ken)
papier muffinvormpjes
Versgemalen peper en zout
Boter om de muffinvormpjes in te vetten
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C.
2.
Haal de gamberetti (garnalen) uit de pastabereiding en zet ze opzij. Verwarm een antikleefpan en doe er de linguine zonder gamberetti in. Laat ongeveer 5 minuten garen op middelhoog vuur en roer regelmatig voorzichtig om.
3.
Plaats de papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en vet ze in met boter. Vul de vormpjes met de linguine en verdeel er de garnalen over.
4.
Klop de eieren los in de melk en kruid flink met peper en zout. Verdeel het eiermengsel over de linguine, strooi er de geraspte kaas overheen en laat 10-15 minuten goudgeel bakken in de oven.
5.
Haal de linguinemuffins uit hun vorm, besprenkel met olijfolie naar smaak en voeg verse kruiden of tuinkers toe voor het opdienen.