Aziatische wok met gember

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
240 kcal
Vet:
11 g
Koolhydraten:
12 g
Proteïne:
23 g

Bereiding

 1 Laat de kalkoenmedaillons ongeveer 3 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 6,5 uur) en dep vervolgens droog. Verdeel de paprikareepjes op een bord, dek ze af en laat ze ongeveer 2 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast 4,5 uur).
 2 Snij het vlees in dunne reepjes en doe het samen met de maizena, de norivlokken, de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus in een kom en laat 10 minuten marineren.
 3 Maak ondertussen de lente-uitjes schoon, schil de gember en snij beide in dunne schijfjes. Schil de knoflook en hak fijn.
 4 Verhit de raapzaadolie in een wokpan en bak de kalkoenreepjes 7 à 10 minuten. Voeg telkens de helft van de gember en de knoflook toe en laat kort mee bakken. Haal alles uit de pan en zet opzij.
 5 Stoof de paprikareepjes en de lente-uitjes 3 à 5 minuten in het bakvet en voeg de rest van de gember en de knoflook toe. Voeg het vlees toe aan de groenten en breng alles op smaak met de azijn, sake, honing en de rest van de sojasaus en sesamolie. Strooi er nog een beetje norivlokken over en dien op.

Ingrediënten


Aantal personen:
400 g bofrost* Kalkoenmedaillons, natuur
400 g
500 g bofrost* Paprikareepjes
500 g
1 TL
Speisestärke
2 TL
witte sesamolie
2 EL
sojasaus
TL
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
2 TL
lente-uitjes
1 stuk(ken)
gember (3 cm)
2 teen/tenen
knoflooktenen
3 EL
raapzaadolie
1 EL
raapzaadolie
2 EL
rijstazijn (of appelazijn)
1 EL
honing
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
1 Laat de kalkoenmedaillons ongeveer 3 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 6,5 uur) en dep vervolgens droog. Verdeel de paprikareepjes op een bord, dek ze af en laat ze ongeveer 2 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast 4,5 uur).
2.
2 Snij het vlees in dunne reepjes en doe het samen met de maizena, de norivlokken, de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus in een kom en laat 10 minuten marineren.
3.
3 Maak ondertussen de lente-uitjes schoon, schil de gember en snij beide in dunne schijfjes. Schil de knoflook en hak fijn.
4.
4 Verhit de raapzaadolie in een wokpan en bak de kalkoenreepjes 7 à 10 minuten. Voeg telkens de helft van de gember en de knoflook toe en laat kort mee bakken. Haal alles uit de pan en zet opzij.
5.
5 Stoof de paprikareepjes en de lente-uitjes 3 à 5 minuten in het bakvet en voeg de rest van de gember en de knoflook toe. Voeg het vlees toe aan de groenten en breng alles op smaak met de azijn, sake, honing en de rest van de sojasaus en sesamolie. Strooi er nog een beetje norivlokken over en dien op.