Koolsalade met gegrilde courgette

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Salades
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Breng in een pan licht gezouten water aan de kook. Haal het bofrost*Trio van koolroosjes uit de diepvries, leg ze diepgevroren in het kokende water en blancheer ze ongeveer 6 minuten op matig vuur. Haal de koolroosjes met een schuimspaan uit het water en spoel ze onmiddellijk af in een kom met ijswater.
 Verwarm de grill. Haal de bofrost* Italiaanse groentepan uit de diepvries en besprenkel met olijfolie. Grill de courgettes ongeveer 4 minuten aan beide zijden op de grill. Kruid met peper en zout.
 Pel voor de salade ui en snij in dunne ringetjes. Was de babyspinazie en dep droog. Halveer de dadels in de lengte. Rooster de cashewnoten lichtjes in een pan zonder vet.
 Meng voor de dressing de mosterd, honing, wittewijnazijn, olijfolie, zout en peper door elkaar. Haal de bofrost*Fijne kruidenmix uit de diepvries en roer die diepgevroren door de dressing.
 Schik om te serveren de koolroosjes en gegrilde courgettes op borden met de overige ingrediënten voor de salade. Schik 3 stukjes geitenkaas op elke salade en werk af met de dressing.

Ingrediënten


Aantal personen:
300 g bofrost* Trio van koolroosjes
300 g
1
courgette
1 EL
olijfolie
1 stuk(ken)
rode ui
80 g
babyspinazie
50 g
zachte dadels
6 EL
cashewnoten
6 stuk(ken)
geitenkaas
1 EL
mosterd (gematigd pikant)
1 EL
honnig
1 EL
wittewijnazijn
5 EL
olijfolie
2 TL bofrost* Kruidentuin gehakte bieslook
2 TL
bofrost*Kruidentuin gehakte bieslook
zout, peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Breng in een pan licht gezouten water aan de kook. Haal het bofrost*Trio van koolroosjes uit de diepvries, leg ze diepgevroren in het kokende water en blancheer ze ongeveer 6 minuten op matig vuur. Haal de koolroosjes met een schuimspaan uit het water en spoel ze onmiddellijk af in een kom met ijswater.
2.
Verwarm de grill. Haal de bofrost* Italiaanse groentepan uit de diepvries en besprenkel met olijfolie. Grill de courgettes ongeveer 4 minuten aan beide zijden op de grill. Kruid met peper en zout.
3.
Pel voor de salade ui en snij in dunne ringetjes. Was de babyspinazie en dep droog. Halveer de dadels in de lengte. Rooster de cashewnoten lichtjes in een pan zonder vet.
4.
Meng voor de dressing de mosterd, honing, wittewijnazijn, olijfolie, zout en peper door elkaar. Haal de bofrost*Fijne kruidenmix uit de diepvries en roer die diepgevroren door de dressing.
5.
Schik om te serveren de koolroosjes en gegrilde courgettes op borden met de overige ingrediënten voor de salade. Schik 3 stukjes geitenkaas op elke salade en werk af met de dressing.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.