Quiche met wintergroenten

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Salades
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 De wintergroenten in een pan kort verwarmen en in een zeef gieten om te laten uitlekken.
 Een quiche vorm invetten met boter en het bladerdeeg hierin leggen. Enkele gaatjes in het bladerdeeg prikken met een vork.
 De 3 eieren , de zure room, de geraspte kaas mengen en afkruiden met peper en zout.
 De uitgelekte wintergroentepan op de bladerdeeg in de quichevorm verdelen en overgieten met het ei-kaas mengsel.
 In een voorverwarmde oven op 175°C graden ongeveer 40 minuten bakken.
 De quiche lauw warm serveren met een kleurige salade.

Ingrediënten


Aantal personen:
½ zak(ken) bofrost* Wintergroentenpan
½ zak(ken)
1 pak bladerdeeg
uit de koelkast
3
eiren
200 ml
zure room
150 g
Oude goudakaas of gruère kaas (geraspt)
1 stukje(s)
boter
Frissa salade en kerstomaatjes
Peper en zout
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
De wintergroenten in een pan kort verwarmen en in een zeef gieten om te laten uitlekken.
2.
Een quiche vorm invetten met boter en het bladerdeeg hierin leggen. Enkele gaatjes in het bladerdeeg prikken met een vork.
3.
De 3 eieren , de zure room, de geraspte kaas mengen en afkruiden met peper en zout.
4.
De uitgelekte wintergroentepan op de bladerdeeg in de quichevorm verdelen en overgieten met het ei-kaas mengsel.
5.
In een voorverwarmde oven op 175°C graden ongeveer 40 minuten bakken.
6.
De quiche lauw warm serveren met een kleurige salade.