Vruchtenragout met asperges

Receptinformatie


Bereidingstijd:
20 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Salades, Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Blancheer de asperges 3 minuten in kokend gezouten water en schrik ze daarna in ijswater.
 Snij de schil van de citrusvruchten. Fileer de partjes uit de vruchten en vang ook het sap op.
 Trek de kervelblaadjes van de steeltjes en hak grof. Haal de afgekoelde asperges uit het water, dep ze droog en snij in stukken van grofweg 2 cm.
 Karamelliseer de sjalotjes en chilidraden met de honing in een pan met een hoge rand. Voeg het sap van de vruchten toe, warm de aspergestukjes erin op en kruid met peper en zout.
 Laat vlak voor het opdienen de kervel en de citruspartjes nog even mee verwarmen.
Tip
Deze bereiding is overheerlijk bij onze natuurlijke visfilets.

Ingrediënten


Aantal personen:
20 stuk(ken) bofrost* Witte asperges
20 stuk(ken)
1 stuk(ken)
sinaasappel
1 stuk(ken)
pompelmoes
6 TL
bofrost*Fijngesneden rode sjalotten
3 takje(s)
kervel
3 EL
honing
1 TL
chilidraden
Zout
Peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Blancheer de asperges 3 minuten in kokend gezouten water en schrik ze daarna in ijswater.
2.
Snij de schil van de citrusvruchten. Fileer de partjes uit de vruchten en vang ook het sap op.
3.
Trek de kervelblaadjes van de steeltjes en hak grof. Haal de afgekoelde asperges uit het water, dep ze droog en snij in stukken van grofweg 2 cm.
4.
Karamelliseer de sjalotjes en chilidraden met de honing in een pan met een hoge rand. Voeg het sap van de vruchten toe, warm de aspergestukjes erin op en kruid met peper en zout.
5.
Laat vlak voor het opdienen de kervel en de citruspartjes nog even mee verwarmen.