Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bereiding

1
 Vet een ovenschaal in met een klontje boter. Schil de appels verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Snij het spek in reepjes. Leg afwisselend een laagje appels en een laagje aardappelschijfjes in de ovenschotel en strooi hier tussen de uienblokjes en de reepjes spek. Giet de gevogeltebouillon erover en kruid met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi met geraspte kaas en laat nog 10 minuten gratineren. Bestrooien met wat bieslook.

Vergelijkbare recepten

'Hete bliksem' ovenschotel

gemiddeld 60 min

Ingrediënten

750 g
Rustieke aardappelschijfjes
50 g bofrost*
50 g
4 stuk(s)
zure appels
8 schijf/schijven
spek
300 g
oude Hollandse kaas, geraspt
50 g bofrost*
50 g
200 ml
kippenbouillon
1 snufje(s)
zout en peper
1 portie(s)
klontje boter

Bereiding

1.
Vet een ovenschaal in met een klontje boter. Schil de appels verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Snij het spek in reepjes. Leg afwisselend een laagje appels en een laagje aardappelschijfjes in de ovenschotel en strooi hier tussen de uienblokjes en de reepjes spek. Giet de gevogeltebouillon erover en kruid met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi met geraspte kaas en laat nog 10 minuten gratineren. Bestrooien met wat bieslook.

Jouw bofrost*voordelen