Kabeljauwfilets met venkelpesto en groene aardappelpuree

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

 Bereiding pesto: Snij de venkel in stukken en pureer deze fijn samen met de basilicum, pijnboompitten en olijfolie tot een smeuïge pesto. Voeg de fijn geraspte Parmezaan toe en breng op smaak met peper en zout.
 Bereiding: Bak de kabeljauw aan in een pan met wat boter. Verwarm de aardappelpuree met broccoli en de botersaus in twee verschillende pannen. Voeg de fijne kruidenmix toe aan de saus. Serveer de vis op een bedje van broccolipuree met pesto en botersaus.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 bofrost* Kabeljauwfilets, bebloemd
4
1
venkel
1 bos(sen)
basilicum
100 g
parmezaanse kaas fijn geraspt
50 g
pijnboompitten
100 ml
olijfolie
1500 g bofrost* Aardappelpuree/-stamppot met broccoli
1500 g
200 g bofrost* Botersaus
200 g
50 g bofrost* Kruidentuin fijne kruidenmix
50 g
1
klontje boter
zout en peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Bereiding pesto: Snij de venkel in stukken en pureer deze fijn samen met de basilicum, pijnboompitten en olijfolie tot een smeuïge pesto. Voeg de fijn geraspte Parmezaan toe en breng op smaak met peper en zout.
2.
Bereiding: Bak de kabeljauw aan in een pan met wat boter. Verwarm de aardappelpuree met broccoli en de botersaus in twee verschillende pannen. Voeg de fijne kruidenmix toe aan de saus. Serveer de vis op een bedje van broccolipuree met pesto en botersaus.