Kalfssteaks sous-vide met kappertjessaus en een ovenschotel van aardappel en tonijn

Receptinformatie


Bereidingstijd:
45 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder varkensvlees

Ingrediënten


Aantal personen:
4 Stück bofrost* Kalfssteaks met rozemarijn 'sous vide'
4 Stück
bofrost*Kalfssteaks met rozemarijn 'sous vide'
800 g bofrost* Aardappelschijfjes 1200 g
800 g
400 ml
melk
200 g
pecorino kaas
2 EL
olie
100 ml
witte wijn
200 ml
room
2 EL bofrost* Kruidentuin fijne kruidenmix
2 EL
100 g
appelkappertjes met nat
600 g bofrost* Broccoliroosjes 1000 g
600 g
200 g
tonijn filets (in juice)
Zout
Peper
Aluminiumfolie
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de kalfssteaks een nacht ontdooien in de koelkast.
2.
Breng de aardappelschijfjes met de melk in een kookpot aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de pecorino toe om het geheel te binden en kruid met peper en zout.
3.
Verdeel de tonijn in een ovenschotel, bedek met de aardappelmengeling en bak gedurende 20 minuten op 200 °C boven-/onderwarmte.
4.
Verhit de olie in een pan. Bak de kalfssteaks zonder deksel ongeveer 8-10 minuten op middelhoog vuur onder regelmatig draaien. Laat vervolgens 1 minuut rusten. De gaartijd kan verschillen naargelang de dikte van de steak.
5.
Neem de steaks uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie en zet opzij. Laat in dezelfde pan de witte wijn inkoken, samen met de room, de kruidentuin, de appelkappertjes met 2-3 el van het vocht, en breng opnieuw aan de kook totdat de saus begint te binden.
6.
Breng tegelijkertijd gezouten water aan de kook, voeg de bevroren broccoliroosjes toe en laat terug opkoken. Dek af met een deksel en laat de broccoli nog 6-8 minuten zacht garen op middelhoog vuur.
7.
Schik de steaks, de tonijn met aardappelen en de broccoli op borden en dien op.