Ragout van garnalen en asperges

Receptinformatie


Bereidingstijd:
50 min
Extra tijd:
garnaalstaarten: een nacht ontdooien, asperges: 2 uur ontdooien
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
680 kcal
Vet:
43 g
Koolhydraten:
30 g
Proteïne:
37 g

Bereiding

 Laat de garnaalstaarten een nacht ontdooien in de koelkaste en giet het dooivocht weg. Laat de asperges 2 uur ontdooien bij kamertemperatuur. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C (180 °C onder-/bovenwarmte).
 Kook de groene asperges 7 minuten in kokend water beetgaar en laat ze meteen schrikken in ijskoud water.
 Snij de zwammen in de lengte in 8 stukken en snij de asperges schuins in stukken van ongeveer 5 cm. Verhit de olie in een grote pan en bak de garnaalstaarten kort maar stevig aan. Neem de garnaalstaarten uit de pan en zet ze opzij. Bak de oesterzwammen op dezelfde manier.
 Zet de aardappelgratins in een ovenschaal en laat ze 20-25 minuten bakken in de oven.
 Laat boter smelten in een pan en fruit de uienblokjes tot ze glazig zien. Strooi de bloem erbij en laat ongeveer 1 minuut meebakken. Blus met de wijn, de bouillon en de room en breng aan de kook onder voortdurend roeren, tot de saus bindt. Voeg dan de witte asperges en oesterzwammen toe en laat alles nog 10 minuten pruttelen, kruid met peper en zout. Voeg ten slotte de garnalen, de groene asperges en de kruiden toe.
 Leg een gratin in het midden van elk bord en omring rijkelijk met de ragout. Dien eventueel op met de lekker bijpassende sauvignon blanc.

Ingrediënten


Aantal personen:
480 g bofrost* Gepelde garnaalstaarten
480 g
12 bofrost* Witte asperges
12
12
groene asperges
8
oesterzwammen
2 EL
koolzaadolie
4 bofrost* Aardappel-roomgratin
4
50 g
boter
3 EL bofrost* Uienblokjes
3 EL
bofrost*Uienblokjes
2 EL
bloem
5 cl
sauvignon blanc
300 ml
kippenbouillon
200 ml
room
1 snufje
zout, peper
2 EL bofrost* Kruidentuin fijne kruidenmix
2 EL
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de garnaalstaarten een nacht ontdooien in de koelkaste en giet het dooivocht weg. Laat de asperges 2 uur ontdooien bij kamertemperatuur. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C (180 °C onder-/bovenwarmte).
2.
Kook de groene asperges 7 minuten in kokend water beetgaar en laat ze meteen schrikken in ijskoud water.
3.
Snij de zwammen in de lengte in 8 stukken en snij de asperges schuins in stukken van ongeveer 5 cm. Verhit de olie in een grote pan en bak de garnaalstaarten kort maar stevig aan. Neem de garnaalstaarten uit de pan en zet ze opzij. Bak de oesterzwammen op dezelfde manier.
4.
Zet de aardappelgratins in een ovenschaal en laat ze 20-25 minuten bakken in de oven.
5.
Laat boter smelten in een pan en fruit de uienblokjes tot ze glazig zien. Strooi de bloem erbij en laat ongeveer 1 minuut meebakken. Blus met de wijn, de bouillon en de room en breng aan de kook onder voortdurend roeren, tot de saus bindt. Voeg dan de witte asperges en oesterzwammen toe en laat alles nog 10 minuten pruttelen, kruid met peper en zout. Voeg ten slotte de garnalen, de groene asperges en de kruiden toe.
6.
Leg een gratin in het midden van elk bord en omring rijkelijk met de ragout. Dien eventueel op met de lekker bijpassende sauvignon blanc.