Eigenschappen:

zonder vlees, zonder varkensvlees

Extra tijd::

garnaalstaarten: een nacht ontdooien, asperges: 2 uur ontdooien

Voedingswaarden  per persoon

Calorieën:
680 kcal
Vet:
43 g
Koolhydraten:
30 g
Proteïne:
37 g

Bereiding

1
 Laat de garnaalstaarten een nacht ontdooien in de koelkaste en giet het dooivocht weg. Laat de asperges 2 uur ontdooien bij kamertemperatuur. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C (180 °C onder-/bovenwarmte).
2
 Kook de groene asperges 7 minuten in kokend water beetgaar en laat ze meteen schrikken in ijskoud water.
3
 Snij de zwammen in de lengte in 8 stukken en snij de asperges schuins in stukken van ongeveer 5 cm. Verhit de olie in een grote pan en bak de garnaalstaarten kort maar stevig aan. Neem de garnaalstaarten uit de pan en zet ze opzij. Bak de oesterzwammen op dezelfde manier.
4
 Zet de aardappelgratins in een ovenschaal en laat ze 20-25 minuten bakken in de oven.
5
 Laat boter smelten in een pan en fruit de uienblokjes tot ze glazig zien. Strooi de bloem erbij en laat ongeveer 1 minuut meebakken. Blus met de wijn, de bouillon en de room en breng aan de kook onder voortdurend roeren, tot de saus bindt. Voeg dan de witte asperges en oesterzwammen toe en laat alles nog 10 minuten pruttelen, kruid met peper en zout. Voeg ten slotte de garnalen, de groene asperges en de kruiden toe.
6
 Leg een gratin in het midden van elk bord en omring rijkelijk met de ragout. Dien eventueel op met de lekker bijpassende sauvignon blanc.

Vergelijkbare recepten

Ragout van garnalen en asperges

gemiddeld 50 min

Ingrediënten

480 g bofrost* Gepelde garnaalstaarten
480 g
12 bofrost* Witte asperges
12
Vegan
12
groene asperges
8
oesterzwammen
2 EL
koolzaadolie
4 bofrost* Aardappel-roomgratin
4
Vegetarisch
50 g
boter
3 EL bofrost* Uienblokjes
3 EL
bofrost*Uienblokjes
2 EL
bloem
5 cl
sauvignon blanc
300 ml
kippenbouillon
200 ml
room
1 snufje
zout, peper
2 EL bofrost* Kruidentuin fijne kruidenmix
2 EL
Vegan

Bereiding

1.
Laat de garnaalstaarten een nacht ontdooien in de koelkaste en giet het dooivocht weg. Laat de asperges 2 uur ontdooien bij kamertemperatuur. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C (180 °C onder-/bovenwarmte).
2.
Kook de groene asperges 7 minuten in kokend water beetgaar en laat ze meteen schrikken in ijskoud water.
3.
Snij de zwammen in de lengte in 8 stukken en snij de asperges schuins in stukken van ongeveer 5 cm. Verhit de olie in een grote pan en bak de garnaalstaarten kort maar stevig aan. Neem de garnaalstaarten uit de pan en zet ze opzij. Bak de oesterzwammen op dezelfde manier.
4.
Zet de aardappelgratins in een ovenschaal en laat ze 20-25 minuten bakken in de oven.
5.
Laat boter smelten in een pan en fruit de uienblokjes tot ze glazig zien. Strooi de bloem erbij en laat ongeveer 1 minuut meebakken. Blus met de wijn, de bouillon en de room en breng aan de kook onder voortdurend roeren, tot de saus bindt. Voeg dan de witte asperges en oesterzwammen toe en laat alles nog 10 minuten pruttelen, kruid met peper en zout. Voeg ten slotte de garnalen, de groene asperges en de kruiden toe.
6.
Leg een gratin in het midden van elk bord en omring rijkelijk met de ragout. Dien eventueel op met de lekker bijpassende sauvignon blanc.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.