Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Lactosevrij, Glutenvrij, Vleesvrij, Varkensvrij

Bereiding

1
 Laat de roodbaarsfilets 2 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast 4 uur).
2
 Voor de salade: breng gezouten water aan de kook, spoel de linzen af in een zeef en voeg ze toe aan het water. Zet het vuur lager, plaats het deksel op de pot en laat nog ongeveer 12 minuten beetgaar koken. Was de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de kroonaanzet en de zaadlijsten en snij in blokjes. Meng de tomatenblokjes in een grote kom samen met het limoensap, suiker, zout, chilipoeder, olijfolie, uienblokjes en kruiden. Giet de linzen af en roer ze onder de gekruide tomaten. Kruid pikant af.
3
 Spoel de visfilets af onder lopend koud water en dep droog. Kruid met peper en zout en wentel in bloem. Klop het teveel aan bloem van de filets en bak ze 4 minuten op elke kant in een hete pan met olie.
4
 Voor het mosterdschuim: voeg de wijn, vermout, de eigelen, de mosterd en het zout samen en klop op au bain-marie. Voeg de room toe en klop de saus met een staafmixer op tot schuim.
5
 Schik de linzensalade op voorverwarmde borden. Leg de roodbaarsfilets erop en werk af met het mosterdschuim.

Onze tip

Een krokante baguette past heerlijk bij dit gerecht. Het mosterdschuim is een smaakvolle saus die ook uitstekend bij andere bofrost*visspecialiteiten past. U kunt de linzensalade ook afwisselen met bofrost*Fijne groenteselectie.

Vergelijkbare recepten

Roodbaarsfilet met mosterdschuim en linzensalade

eenvoudig 25 min

Ingrediënten

4.00 bofrost*
4.00
1.00 Theelepel
cayennepeper
2.30 Eetlepel
bloem
zeezout
plantaardige olie om te bakken
200.00 g
rode linzen
4.00
tomaten
2.00 Eetlepel
limoensap
1.00 Snufje(s)
chilipoeder
4.00 Eetlepel
olijfolie
1.00 Eetlepel bofrost*
1.00 Eetlepel
Vegan
2.00 Eetlepel bofrost*
2.00 Eetlepel
Vegan
Suiker
50.00 ml
witte wijn
50.00 ml
vermout
2.00
eigelen
2.00 Eetlepel
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
1.00 Snufje(s)
zout
2.00 Eetlepel
room

Bereiding

1.
Laat de roodbaarsfilets 2 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast 4 uur).
2.
Voor de salade: breng gezouten water aan de kook, spoel de linzen af in een zeef en voeg ze toe aan het water. Zet het vuur lager, plaats het deksel op de pot en laat nog ongeveer 12 minuten beetgaar koken. Was de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de kroonaanzet en de zaadlijsten en snij in blokjes. Meng de tomatenblokjes in een grote kom samen met het limoensap, suiker, zout, chilipoeder, olijfolie, uienblokjes en kruiden. Giet de linzen af en roer ze onder de gekruide tomaten. Kruid pikant af.
3.
Spoel de visfilets af onder lopend koud water en dep droog. Kruid met peper en zout en wentel in bloem. Klop het teveel aan bloem van de filets en bak ze 4 minuten op elke kant in een hete pan met olie.
4.
Voor het mosterdschuim: voeg de wijn, vermout, de eigelen, de mosterd en het zout samen en klop op au bain-marie. Voeg de room toe en klop de saus met een staafmixer op tot schuim.
5.
Schik de linzensalade op voorverwarmde borden. Leg de roodbaarsfilets erop en werk af met het mosterdschuim.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.