Laat de roodbaarsfilets 2 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast 4 uur).
2.
Voor de salade: breng gezouten water aan de kook, spoel de linzen af in een zeef en voeg ze toe aan het water. Zet het vuur lager, plaats het deksel op de pot en laat nog ongeveer 12 minuten beetgaar koken. Was de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de kroonaanzet en de zaadlijsten en snij in blokjes. Meng de tomatenblokjes in een grote kom samen met het limoensap, suiker, zout, chilipoeder, olijfolie, uienblokjes en kruiden. Giet de linzen af en roer ze onder de gekruide tomaten. Kruid pikant af.
3.
Spoel de visfilets af onder lopend koud water en dep droog. Kruid met peper en zout en wentel in bloem. Klop het teveel aan bloem van de filets en bak ze 4 minuten op elke kant in een hete pan met olie.
4.
Voor het mosterdschuim: voeg de wijn, vermout, de eigelen, de mosterd en het zout samen en klop op au bain-marie. Voeg de room toe en klop de saus met een staafmixer op tot schuim.
5.
Schik de linzensalade op voorverwarmde borden. Leg de roodbaarsfilets erop en werk af met het mosterdschuim.
Tip
Een krokante baguette past heerlijk bij dit gerecht. Het mosterdschuim is een smaakvolle saus die ook uitstekend bij andere bofrost*visspecialiteiten past. U kunt de linzensalade ook afwisselen met bofrost*Fijne groenteselectie.
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
1EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
1½EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
2EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
2½EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
3EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
3½EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
4EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
5EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
5EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
5EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
6EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
¼snufje
zout
½snufje
zout
¾snufje
zout
1snufje
zout
1¼snufje
zout
1½snufje
zout
1¾snufje
zout
2snufje
zout
2¼snufje
zout
2½snufje
zout
2¾snufje
zout
3snufje
zout
½EL
room
1EL
room
1½EL
room
2EL
room
2½EL
room
3EL
room
3½EL
room
4EL
room
5EL
room
5EL
room
5EL
room
6EL
room
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Laat de roodbaarsfilets 2 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast 4 uur).
2.
Voor de salade: breng gezouten water aan de kook, spoel de linzen af in een zeef en voeg ze toe aan het water. Zet het vuur lager, plaats het deksel op de pot en laat nog ongeveer 12 minuten beetgaar koken. Was de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de kroonaanzet en de zaadlijsten en snij in blokjes. Meng de tomatenblokjes in een grote kom samen met het limoensap, suiker, zout, chilipoeder, olijfolie, uienblokjes en kruiden. Giet de linzen af en roer ze onder de gekruide tomaten. Kruid pikant af.
3.
Spoel de visfilets af onder lopend koud water en dep droog. Kruid met peper en zout en wentel in bloem. Klop het teveel aan bloem van de filets en bak ze 4 minuten op elke kant in een hete pan met olie.
4.
Voor het mosterdschuim: voeg de wijn, vermout, de eigelen, de mosterd en het zout samen en klop op au bain-marie. Voeg de room toe en klop de saus met een staafmixer op tot schuim.
5.
Schik de linzensalade op voorverwarmde borden. Leg de roodbaarsfilets erop en werk af met het mosterdschuim.
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
1EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
1½EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
2EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
2½EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
3EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
3½EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
4EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
5EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
5EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
5EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
6EL
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
¼snufje
zout
½snufje
zout
¾snufje
zout
1snufje
zout
1¼snufje
zout
1½snufje
zout
1¾snufje
zout
2snufje
zout
2¼snufje
zout
2½snufje
zout
2¾snufje
zout
3snufje
zout
½EL
room
1EL
room
1½EL
room
2EL
room
2½EL
room
3EL
room
3½EL
room
4EL
room
5EL
room
5EL
room
5EL
room
6EL
room
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Laat de roodbaarsfilets 2 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast 4 uur).
2.
Voor de salade: breng gezouten water aan de kook, spoel de linzen af in een zeef en voeg ze toe aan het water. Zet het vuur lager, plaats het deksel op de pot en laat nog ongeveer 12 minuten beetgaar koken. Was de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de kroonaanzet en de zaadlijsten en snij in blokjes. Meng de tomatenblokjes in een grote kom samen met het limoensap, suiker, zout, chilipoeder, olijfolie, uienblokjes en kruiden. Giet de linzen af en roer ze onder de gekruide tomaten. Kruid pikant af.
3.
Spoel de visfilets af onder lopend koud water en dep droog. Kruid met peper en zout en wentel in bloem. Klop het teveel aan bloem van de filets en bak ze 4 minuten op elke kant in een hete pan met olie.
4.
Voor het mosterdschuim: voeg de wijn, vermout, de eigelen, de mosterd en het zout samen en klop op au bain-marie. Voeg de room toe en klop de saus met een staafmixer op tot schuim.
5.
Schik de linzensalade op voorverwarmde borden. Leg de roodbaarsfilets erop en werk af met het mosterdschuim.
Tip
Een krokante baguette past heerlijk bij dit gerecht. Het mosterdschuim is een smaakvolle saus die ook uitstekend bij andere bofrost*visspecialiteiten past. U kunt de linzensalade ook afwisselen met bofrost*Fijne groenteselectie.
Uw wensen en ideeën!
Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee.
016/98 19 19
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)
Via onze online cataloguskan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.