Tagliatelle met spinazie en zalm

Receptinformatie


Bereidingstijd:
55 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

 Leg de bevroren zalmfilets op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de filets de volgende dag af met koud water, dep ze droog met huishoudpapier en besprenkel met citroensap. Snij de zalmfilets in blokjes van ongeveer 2 cm.
 Was de tomaten, deel ze in vieren, ontpit ze en snij ze in blokjes.
 Verwarm de boter in een pan, bak de zalmblokjes kort aan alle kanten, kruid met peper en zout, haal ze uit de pan en houd warm.
 Fruit de bevroren uienblokjes in dezelfde pan. Blus met de witte wijn en de room. Voeg de bladspinazie toe en laat ongeveer 20 minuten ontdooien op middelhoog vuur.
 Kook ondertussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking gaar in gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
 Kruid de spinazie met zout, peper, knoflook en de saffraan. Voeg de tomaten- en zalmblokjes toe en verhit nog 4 minuten mee. Schik de tagliatelle op het bord en voeg de saus toe.
 Werk naar smaak af met geraspte parmezaan en dien op.

Ingrediënten


Aantal personen:
400 g bofrost* Zalmfilets, natuur
400 g
bofrost*Zalmfilets, natuur
½
citroen, voor het sap
3
tomaten
2 EL
boter
1 EL bofrost* Uienblokjes
1 EL
100 ml
droge witte wijn
200 g
room
450 g bofrost* Bladspinazie
450 g
400 g
tagliatelle
1 TL
bofrost*Fijngesneden knoflook
1 zakje(s)
saffraandraadjes
Zout
Witte peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Leg de bevroren zalmfilets op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de filets de volgende dag af met koud water, dep ze droog met huishoudpapier en besprenkel met citroensap. Snij de zalmfilets in blokjes van ongeveer 2 cm.
2.
Was de tomaten, deel ze in vieren, ontpit ze en snij ze in blokjes.
3.
Verwarm de boter in een pan, bak de zalmblokjes kort aan alle kanten, kruid met peper en zout, haal ze uit de pan en houd warm.
4.
Fruit de bevroren uienblokjes in dezelfde pan. Blus met de witte wijn en de room. Voeg de bladspinazie toe en laat ongeveer 20 minuten ontdooien op middelhoog vuur.
5.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking gaar in gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
6.
Kruid de spinazie met zout, peper, knoflook en de saffraan. Voeg de tomaten- en zalmblokjes toe en verhit nog 4 minuten mee. Schik de tagliatelle op het bord en voeg de saus toe.
7.
Werk naar smaak af met geraspte parmezaan en dien op.