Zwarte tagliatelle met koolvis en een wijnsausje

Receptinformatie


Bereidingstijd:
25 min
Afkoeltijd:
10 min
Extra tijd:
+ 10 minuten gaartijd, Tijd om te laten rusten: 10 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Vis & zeevruchten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

 Spoel de vis af, dep droog, snij in hapklare stukken en besprenkel met citroensap.
 Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid water.
 Maak ondertussen de lente-uien schoon, was ze en snij in dunne schijfjes. Snij de chili in de lengte in tweeën, haal de pitjes eruit, spoel af en hak fijn.
 Laat de kruidenboter smelten in een pan en stoof de paprikareepjes, de lente-uien de chili er in aan. Voeg de vis toe, kruid met paprikapoeder, peper en zout en laat ongeveer 3 minuten bakken. Blus met de wijn en laat nog 2 minuten garen. Meng er dan de Smetana onder.
 Giet de tagliatelle af in een vergiet en laat uitdruipen. Schik de pasta in diepe borden en dresseer met de vissaus.
Tip
Gaar de vis zo kort mogelijk om hem lekker en sappig te houden. De stappen in dit recept kunnen daarom worden omgedraaid: blus de paprika en uien met de wijn, voeg dan de Smetana toe en laat terug opwarmen. Voeg dan op het laatste de koolvisstukjes toe en laat ze garen in de saus. De saus mag in dat geval zeker niet koken! Naargelang de grootte van de stukken is de vis na 2 à 3 minuten gaar. Zo blijft de smaak mooi behouden en is de lekkere koolvis een ware traktatie.

Ingrediënten


Aantal personen:
200 g bofrost* Koolvisfilets uit IJsland 475 g
200 g
250 g
zwarte tagliatelle
300 g
lente-uien
1
grote groene Spaanse chilipeper
2 EL
kruidenboter (van de winkel)
200 g bofrost* Paprika Trio
200 g
bofrost*Paprika Trio (ontdooid)
100 ml
droge witte wijn
100 g
Smetana zure room
Een scheut citroensap
Zout
Paprikapoeder (zoet)
Versgemalen peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Spoel de vis af, dep droog, snij in hapklare stukken en besprenkel met citroensap.
2.
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid water.
3.
Maak ondertussen de lente-uien schoon, was ze en snij in dunne schijfjes. Snij de chili in de lengte in tweeën, haal de pitjes eruit, spoel af en hak fijn.
4.
Laat de kruidenboter smelten in een pan en stoof de paprikareepjes, de lente-uien de chili er in aan. Voeg de vis toe, kruid met paprikapoeder, peper en zout en laat ongeveer 3 minuten bakken. Blus met de wijn en laat nog 2 minuten garen. Meng er dan de Smetana onder.
5.
Giet de tagliatelle af in een vergiet en laat uitdruipen. Schik de pasta in diepe borden en dresseer met de vissaus.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.