Curry van kip met mango

Receptinformatie


Bereidingstijd:
35 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees, Soepen en stoofpotten
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Ingrediënten


Aantal personen:
4 Stück bofrost* Kippenborstfilets, natuur
4 Stück
500 g bofrost* Paprikareepjes
500 g
3 EL
arachideolie
4 EL bofrost* Uienblokjes
4 EL
300 g bofrost* Mangoblokjes
300 g
2 TL
currypoeder
2 TL
kurkuma
EL
pindakaas
200 ml
groentebouillon
200 ml
kokosroom
Zout
Peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de borstfilets ongeveer 6 uur ontdooien in de koelkast. (Giet het dooivocht weg en vermijd dat het product direct of indirect in contact komt met andere levensmiddelen.) Leg de paprikareepjes plat op een bord, dek af en laat ongeveer 4,5 uur ontdooien in de koelkast. Dep vervolgens alles droog en snij de kippenborstfilets in hapklare stukken.
2.
Verhit de arachideolie in een wok of stoofpan en bak de kippenblokjes aan op hoog vuur.
3.
Haal het vlees uit de pan en kruid het met peper en zout. Voeg de uienblokjes toe en bak ze tot ze lichtbruin gekleurd zijn.
4.
Voeg nu de bevroren mangoblokjes, het currypoeder en de kurkuma toe en laat goed zacht worden vooraleer de pindakaas, groentebouillon en kokosroom toe te voegen.
5.
Laat de saus wat inkoken, kruid met peper en zout en pureer met een staafmixer. Voeg er dan het vlees en de paprikareepjes aan toe en laat het geheel nog enkele minuten opkoken.