Verhit de olie in een pan. Bak de bevroren aardappelkoeken telkens 2 à 3 minuten op beide kanten. Neem uit de pan en houd warm.
2.
Stoof de bevroren prei en champignons 5 minuten aan in hetzelfde bakvet en kruid met peper en zout. Neem er 2 eetlepels prei uit.
3.
Blus de preiragout met de groentebouillon en de room en laat terug opkoken. Kruid nogmaals met peper en zout en laat nog 10-15 minuten inkoken.
4.
Leg 2 aardappelkoeken op een ovenschaal met bakpapier en doe er de helft van de ragout op. Bestrooi met gouda en leg er een tweede aardappelkoek bovenop. Verdeel er de rest van de groenten over, bestrooi opnieuw met gouda en doe er nog een laatste aardappelkoek bovenop. Werk af met de opzij gehouden prei en het laatste van de geraspte gouda.
5.
Gratineer de aardappelkoeken met preiragout 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Neem ze uit de oven, laat nog even afkoelen en dien op.
Ingrediënten
1EL
olie
2EL
olie
3EL
olie
4EL
olie
5EL
olie
6EL
olie
7EL
olie
8EL
olie
10EL
olie
10EL
olie
10EL
olie
12EL
olie
3 stuk(ken) bofrost* Geraspte aardappelkoeken 480 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Verhit de olie in een pan. Bak de bevroren aardappelkoeken telkens 2 à 3 minuten op beide kanten. Neem uit de pan en houd warm.
2.
Stoof de bevroren prei en champignons 5 minuten aan in hetzelfde bakvet en kruid met peper en zout. Neem er 2 eetlepels prei uit.
3.
Blus de preiragout met de groentebouillon en de room en laat terug opkoken. Kruid nogmaals met peper en zout en laat nog 10-15 minuten inkoken.
4.
Leg 2 aardappelkoeken op een ovenschaal met bakpapier en doe er de helft van de ragout op. Bestrooi met gouda en leg er een tweede aardappelkoek bovenop. Verdeel er de rest van de groenten over, bestrooi opnieuw met gouda en doe er nog een laatste aardappelkoek bovenop. Werk af met de opzij gehouden prei en het laatste van de geraspte gouda.
5.
Gratineer de aardappelkoeken met preiragout 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Neem ze uit de oven, laat nog even afkoelen en dien op.
Receptinformatie
Bereidingstijd:
40 min
Extra tijd:
plus 8 minuten in de oven
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees,
zonder vis,zonder varkensvlees
Ingrediënten
1EL
olie
2EL
olie
3EL
olie
4EL
olie
5EL
olie
6EL
olie
7EL
olie
8EL
olie
10EL
olie
10EL
olie
10EL
olie
12EL
olie
3 stuk(ken) bofrost* Geraspte aardappelkoeken 480 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Verhit de olie in een pan. Bak de bevroren aardappelkoeken telkens 2 à 3 minuten op beide kanten. Neem uit de pan en houd warm.
2.
Stoof de bevroren prei en champignons 5 minuten aan in hetzelfde bakvet en kruid met peper en zout. Neem er 2 eetlepels prei uit.
3.
Blus de preiragout met de groentebouillon en de room en laat terug opkoken. Kruid nogmaals met peper en zout en laat nog 10-15 minuten inkoken.
4.
Leg 2 aardappelkoeken op een ovenschaal met bakpapier en doe er de helft van de ragout op. Bestrooi met gouda en leg er een tweede aardappelkoek bovenop. Verdeel er de rest van de groenten over, bestrooi opnieuw met gouda en doe er nog een laatste aardappelkoek bovenop. Werk af met de opzij gehouden prei en het laatste van de geraspte gouda.
5.
Gratineer de aardappelkoeken met preiragout 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Neem ze uit de oven, laat nog even afkoelen en dien op.
Uw wensen en ideeën!
Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee.
016/98 19 19
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)
Via onze online cataloguskan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.