Divers gevulde zoete aardappelen met worteldip en krokante tofoecrumble

Receptinformatie


Bereidingstijd:
80 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 °C boven-onderwarmte. Leg bakpapier op een bakplaat.
 Was de zoete aardappelen en snij ze in tweeën. Smeer de snijvlakken in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze met de snijvlakken op het bakpapier. Laat 30 à 40 min garen in de oven. Laat de aardappelen daarna wat afkoelen en schraap dan met een kleine lepel wat vruchtvlees weg in het midden om ze te kunnen opvullen. Zet het vruchtvlees opzij.
 Verhit wat koolzaadolie in een kookpot. Fruit de uienblokjes en de knoflook tot ze kleur krijgen. Voeg de wortelen, de kardemom, kurkuma, gember en een beetje peper en zout toe. Blus met het sinaasappelsap en laat de wortelen gaarkoken. Pureer vervolgens met een mixer en kruid af.
 Bereid de gegrilde groenten in de oven, laat ze daarna afkoelen en snij in grote stukken. Roer de mediterrane kruiden eronder en smaak af met peper en zout.
 Laat de bloemkool ontdooien. Marineer de bloemkoolroosjes met de teriyakisaus, sesamolie, sesamzaadjes, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 minuten in de heteluchtoven op 220°C tot ze kleur krijgen.
 Bereid de tajinegroenten volgens de instructies op de verpakking.
 Verbrokkel de tofoe en bak krokant in een pan met koolzaadolie.
 Verdeel het bewaarde vruchtvlees van de aardappelen over de ovengroenten, de bloemkool en de tajinegroenten en vul telkens 4 halve zoete aardappelen met een vulling. Leg de aardappelen terug op het bakpapier en warm ze nog 15 à 20 min op in de oven op 180 °C.
 Schik de aardappelen op de borden, strooi de krokante tofoe erover en serveer de dipsaus erbij. Enkele frisse, krokante blaadjes sla maken het gerecht compleet.

Ingrediënten


Aantal personen:
6 stuk(ken)
medium zoete aardappelen van +/- 200 g
1 snufje
peper, zout
1 EL
koolzaadolie
50 g bofrost* Uienblokjes
50 g
10 g bofrost* Fijngesneden knoflook
10 g
300 g bofrost* BIO - Wortelen
300 g
bofrost*BIO - Wortelen
300 g bofrost* Regenboog wortelschijfjes
300 g
½ TL
kardemom, gemalen
½ TL
kurkuma, gemalen
5 g
gember
300 ml
sinaasappelsap
400 g bofrost* Gegrilde groenten
400 g
1 TL bofrost* Mediterrane kruidenmix
1 TL
400 g bofrost* Bloemkoolroosjes 500 g
400 g
1 EL
teriyakisaus
1 TL
sesamolie
3 g
sesamzaadjes
400 g bofrost* BIO -Tajine groenten
400 g
100 g
tofoe
olijfolie
koolzaadolie
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-onderwarmte. Leg bakpapier op een bakplaat.
2.
Was de zoete aardappelen en snij ze in tweeën. Smeer de snijvlakken in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze met de snijvlakken op het bakpapier. Laat 30 à 40 min garen in de oven. Laat de aardappelen daarna wat afkoelen en schraap dan met een kleine lepel wat vruchtvlees weg in het midden om ze te kunnen opvullen. Zet het vruchtvlees opzij.
3.
Verhit wat koolzaadolie in een kookpot. Fruit de uienblokjes en de knoflook tot ze kleur krijgen. Voeg de wortelen, de kardemom, kurkuma, gember en een beetje peper en zout toe. Blus met het sinaasappelsap en laat de wortelen gaarkoken. Pureer vervolgens met een mixer en kruid af.
4.
Bereid de gegrilde groenten in de oven, laat ze daarna afkoelen en snij in grote stukken. Roer de mediterrane kruiden eronder en smaak af met peper en zout.
5.
Laat de bloemkool ontdooien. Marineer de bloemkoolroosjes met de teriyakisaus, sesamolie, sesamzaadjes, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 minuten in de heteluchtoven op 220°C tot ze kleur krijgen.
6.
Bereid de tajinegroenten volgens de instructies op de verpakking.
7.
Verbrokkel de tofoe en bak krokant in een pan met koolzaadolie.
8.
Verdeel het bewaarde vruchtvlees van de aardappelen over de ovengroenten, de bloemkool en de tajinegroenten en vul telkens 4 halve zoete aardappelen met een vulling. Leg de aardappelen terug op het bakpapier en warm ze nog 15 à 20 min op in de oven op 180 °C.
9.
Schik de aardappelen op de borden, strooi de krokante tofoe erover en serveer de dipsaus erbij. Enkele frisse, krokante blaadjes sla maken het gerecht compleet.