Gegrilde minivarkenshammetjes met een twist

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje, Feestelijke gerechten, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 °C boven- en onderwarmte.
 Gaar de schenkels ongeveer 40 minuten in de oven. Draai de schenkels regelmatig om en overgiet ze met de jus dat vrijkomt. Neem ze vervolgens uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
 Schil de ui en snijd hem in dunne reepjes. Was de tomaten en halveer of snijd ze in vieren. Laat de paprikareepjes even ontdooien.
 Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan. Bak de uien en de paprika's 3-4 minuten. Voeg de tomaten toe en bak nog eens 1-2 minuten. Neem het geheel uit de pan en zet het opzij. Roer de bieslook eronder.
 Pluk het vlees van de schenkels en zorg ervoor dat de geplukte stukken hapklaar zijn. Bak ze gedurende 4-5 minuten in de resterende olijfolie op een hoog vuur, haal ze van het vuur en zet ze opzij.
 Voor de dipsaus: meng de yoghurt met de mediterrane kruiden en breng op smaak met peper en zout.
 Schik alle ingrediënten in kommen en zet ze op tafel, zodat iedereen zijn broodje naar eigen smaak kan vullen. Bestrooi naar wens met wat kruiden en geniet ervan.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 bofrost* Gegrilde minivarkenshammetjes
4
1
rode ui
200 g
kerstomaten
600 g bofrost* Trio van paprikareepjes
600 g
4 EL
extra vierge olijfolie
3 EL
gehakte bieslook
½ TL
zout
½ TL
peper
4 EL bofrost* Mediterrane kruidenmix
4 EL
250 g
joghurt
1 snufje
zout
1 snufje
peper
8
Arabische platbroden
kruiden naar wens om te bestrooien
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 200 °C boven- en onderwarmte.
2.
Gaar de schenkels ongeveer 40 minuten in de oven. Draai de schenkels regelmatig om en overgiet ze met de jus dat vrijkomt. Neem ze vervolgens uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
3.
Schil de ui en snijd hem in dunne reepjes. Was de tomaten en halveer of snijd ze in vieren. Laat de paprikareepjes even ontdooien.
4.
Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan. Bak de uien en de paprika's 3-4 minuten. Voeg de tomaten toe en bak nog eens 1-2 minuten. Neem het geheel uit de pan en zet het opzij. Roer de bieslook eronder.
5.
Pluk het vlees van de schenkels en zorg ervoor dat de geplukte stukken hapklaar zijn. Bak ze gedurende 4-5 minuten in de resterende olijfolie op een hoog vuur, haal ze van het vuur en zet ze opzij.
6.
Voor de dipsaus: meng de yoghurt met de mediterrane kruiden en breng op smaak met peper en zout.
7.
Schik alle ingrediënten in kommen en zet ze op tafel, zodat iedereen zijn broodje naar eigen smaak kan vullen. Bestrooi naar wens met wat kruiden en geniet ervan.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.