Groene tagliatelle met kalkoen

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Leg de bevroren kalkoensteaks op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Snij ze de volgende dag in reepjes van 1 cm breed.
 Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking beetgaar in gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
 Verhit ondertussen de olie in een pan en bak het vlees aan op hoog vuur, draai het regelmatig om. Neem de kalkoen uit de pan en laat afdruipen op huishoudpapier, kruid met peper en zout.
 Laat de boter smelten in dezelfde pan en stoof de bevroren champignons 5 minuten aan. Voeg het vlees toe en giet er de witte wijn en kippenbouillon bij. Meng er de dikke room onder, dek af en laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
 Voeg ten slotte de bevroren erwten toe en laat het geheel terug opkoken. Smaak af met peper, zout en citroensap en dien op met de tagliatelle.
Tip
Wie de saus graag dikker heeft, kan tegelijkertijd met de bevroren erwten 20 gram sausbinder voor witte sauzen toevoegen.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(ken) bofrost* Kalkoen 'minuut-'steaks
4 stuk(ken)
bofrost*Kalkoen 'minuut-'steaks
300 g
groene tagliatelle
1 EL
olie
50 g
boter
300 g bofrost* Champignonschijfjes 1000 g
300 g
8 EL
witte wijn
250 ml
kippenbouillon
2 EL
dikke room
200 g bofrost* Erwten, zeer fijn
200 g
1 EL
citroensap
Zout
Versgemalen zwarte peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Leg de bevroren kalkoensteaks op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Snij ze de volgende dag in reepjes van 1 cm breed.
2.
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking beetgaar in gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
3.
Verhit ondertussen de olie in een pan en bak het vlees aan op hoog vuur, draai het regelmatig om. Neem de kalkoen uit de pan en laat afdruipen op huishoudpapier, kruid met peper en zout.
4.
Laat de boter smelten in dezelfde pan en stoof de bevroren champignons 5 minuten aan. Voeg het vlees toe en giet er de witte wijn en kippenbouillon bij. Meng er de dikke room onder, dek af en laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
5.
Voeg ten slotte de bevroren erwten toe en laat het geheel terug opkoken. Smaak af met peper, zout en citroensap en dien op met de tagliatelle.