Kleurrijke rijst met groenten en tomaten

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Breng de rijst, samen met het tomatensap, de groentebouillon en een beetje zout aan de kook in een kookpot. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar in ongeveer 20 minuten.
 Verhit de olijfolie en de boter in een grote antikleefpan en voeg alle bevroren groenten toe behalve de peultjes. Schil en pers de knoflook, en voeg toe. Laat het geheel ongeveer 8 minuten stoven en voeg de peultjes 2 minuten voor het einde toe. Smaak af met peper en zout.
 Meng de gegaarde tomatenrijst onder de groenten, kruid nog eens af met peper en zout, garneer met bieslook en dien op.

Ingrediënten


Aantal personen:
200 g
langkorrelrijst
200 ml
tomatensap instant
200 ml
groentebouillon
2 EL
olijfolie
1 EL
boter
250 g bofrost* Broccoliroosjes 1000 g
250 g
250 g bofrost* Paprikareepjes
250 g
200 g
zoete mais
150 g bofrost* Prei
150 g
2 TL
bofrost*Fijngesneden knoflook
100 g
peultjes
2 EL bofrost* Kruidentuin gehakte bieslook
2 EL
Zout
Versgemalen peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Breng de rijst, samen met het tomatensap, de groentebouillon en een beetje zout aan de kook in een kookpot. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar in ongeveer 20 minuten.
2.
Verhit de olijfolie en de boter in een grote antikleefpan en voeg alle bevroren groenten toe behalve de peultjes. Schil en pers de knoflook, en voeg toe. Laat het geheel ongeveer 8 minuten stoven en voeg de peultjes 2 minuten voor het einde toe. Smaak af met peper en zout.
3.
Meng de gegaarde tomatenrijst onder de groenten, kruid nog eens af met peper en zout, garneer met bieslook en dien op.