Pizza ‘Soft & Crispy’ PICCANTE met peterselie-olie, gebakken uitjes en gekarameliseerde olijven

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje, Kant-en-klaar als basis
Eigenschappen:
zonder vis

Bereiding

 Laat de uien 's nachts afgedekt ontdooien in de koelkast. Zorg ervoor dat het dooivocht kan wegvloeien.
 Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte.
 Voor de gebakken uitjes: meng de bloem met de panko en een snufje zout, en doe dit in een diepvrieszakje. Rol met een deegroller over het zakje om de kruimels te pletten. Dep de ontdooide uien droog met huishoudpapier en voeg ze toe aan het diepvrieszakje, sluit af en schud stevig zodat de uienblokjes goed bedekt zijn met de bloem.
 Verhit de plantaardige olie in een kookpot en bak de uienblokjes bij 170 °C tot ze krokant zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op huishoudpapier.
 Laat de pizza's 13 minuten bakken in het midden van de oven op het draadrooster.
 Voor de gekarameliseerde olijven: laat de bloemsuiker smelten in een pan bij laag vuur. Voeg de olijven toe en schep goed om. Laat ongeveer 2 minuten karamelliseren en laat daarna afkoelen.
 Voor de peterselie-olie: was de citroen grondig en rasp de schil tot zeste. Voeg in een kom de olijfolie samen met de zeste, de peterselie en een snufje zout. Mix fijn. Passeer de olie vervolgens door een zeef en giet over in een flesje.
 Dien de pizza's op, besprenkel ze naar smaak met de peterselie-olie, werk af met de gebakken uitjes en de gekarameliseerde olijven.

Ingrediënten


Aantal personen:
200 g bofrost* Uienblokjes
200 g
30 g
bloem
20 g
panko
2 snufje(s)
zout
2 stuk(ken) bofrost* Pizza ‘Soft & Crispy’ PICCANTE
2 stuk(ken)
2 EL
bloemsuiker
100 g
Kalamata-olijven (ontpit)
1 stuk(ken)
citroen (onbehandeld)
200 ml
olijfolie
50 g bofrost* Kruidentuin fijne kruidenmix
50 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de uien 's nachts afgedekt ontdooien in de koelkast. Zorg ervoor dat het dooivocht kan wegvloeien.
2.
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte.
3.
Voor de gebakken uitjes: meng de bloem met de panko en een snufje zout, en doe dit in een diepvrieszakje. Rol met een deegroller over het zakje om de kruimels te pletten. Dep de ontdooide uien droog met huishoudpapier en voeg ze toe aan het diepvrieszakje, sluit af en schud stevig zodat de uienblokjes goed bedekt zijn met de bloem.
4.
Verhit de plantaardige olie in een kookpot en bak de uienblokjes bij 170 °C tot ze krokant zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op huishoudpapier.
5.
Laat de pizza's 13 minuten bakken in het midden van de oven op het draadrooster.
6.
Voor de gekarameliseerde olijven: laat de bloemsuiker smelten in een pan bij laag vuur. Voeg de olijven toe en schep goed om. Laat ongeveer 2 minuten karamelliseren en laat daarna afkoelen.
7.
Voor de peterselie-olie: was de citroen grondig en rasp de schil tot zeste. Voeg in een kom de olijfolie samen met de zeste, de peterselie en een snufje zout. Mix fijn. Passeer de olie vervolgens door een zeef en giet over in een flesje.
8.
Dien de pizza's op, besprenkel ze naar smaak met de peterselie-olie, werk af met de gebakken uitjes en de gekarameliseerde olijven.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers
Thuislevering Levering aan huis wanneer het jou past
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, nemen wij het terug en betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.