Tagliatelle bolognese met kip

Receptinformatie


Bereidingstijd:
35 min
Extra tijd:
plus 2 uur gaartijd
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Laat de kippenborstfilets ‘s nachts afgedekt ontdooien in de koelkast. Spoel ze de volgende dag af, dep ze droog en snij ze in heel kleine stukjes of maal ze fijn in de vleesmolen.
 Verhit de olijfolie in een kookpot op middelhoog vuur, voeg de bevroren bouillongroenten toe en fruit ze enkele minuten aan. Voeg het kippengehakt toe en bak totdat het er wit uitziet en kruimelt. Voeg de witte wijn en de tomatenpuree toe, roer alles goed om en laat nog 10 minuten inkoken.
 Meng er de tomatenblokjes en bouillon onder en laat ongeveer 2 uur onder regelmatig roeren zachtjes stoven zonder het te laten pruttelen. Voeg ten slotte de oregano toe. Doe er ook de knoflookstukjes en de citroenschil bij, laat 5 minuten smaak afgeven en haal ze er dan weer uit. Kruid de saus met peper, zout en een snufje suiker en cayennepeper.
 Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water en laat uitlekken in een vergiet. Schik de tagliatelle op voorverwarmde pastaborden en verdeel er de kipbolognese over.
Tip
De bolognese met kip kan vooraf worden klaargemaakt en kan afgedekt nog 1 à 2 dagen in de koelkast worden bewaard.

Ingrediënten


Aantal personen:
3 stuk(ken) bofrost* Kippenborstfilets, natuur
3 stuk(ken)
2 EL
olijfolie
300 g bofrost* Bouillongroenten
300 g
50 ml
witte wijn
2 EL
tomatenpuree
400 g
bofrost*Tomatenblokjes, natuur
300 ml
kippenbouillon
½ TL
oregano
2 teen/tenen
knoflook, geschild en gehalveerd
1 reepje(s)
onbehandelde citroenschil
350 g
groene tagliatelle
Zout
Versgemalen peper
Suiker
Cayennepeper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de kippenborstfilets ‘s nachts afgedekt ontdooien in de koelkast. Spoel ze de volgende dag af, dep ze droog en snij ze in heel kleine stukjes of maal ze fijn in de vleesmolen.
2.
Verhit de olijfolie in een kookpot op middelhoog vuur, voeg de bevroren bouillongroenten toe en fruit ze enkele minuten aan. Voeg het kippengehakt toe en bak totdat het er wit uitziet en kruimelt. Voeg de witte wijn en de tomatenpuree toe, roer alles goed om en laat nog 10 minuten inkoken.
3.
Meng er de tomatenblokjes en bouillon onder en laat ongeveer 2 uur onder regelmatig roeren zachtjes stoven zonder het te laten pruttelen. Voeg ten slotte de oregano toe. Doe er ook de knoflookstukjes en de citroenschil bij, laat 5 minuten smaak afgeven en haal ze er dan weer uit. Kruid de saus met peper, zout en een snufje suiker en cayennepeper.
4.
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water en laat uitlekken in een vergiet. Schik de tagliatelle op voorverwarmde pastaborden en verdeel er de kipbolognese over.