Wintersalade met eendenborst

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje, Feestelijke gerechten, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Breng 200 ml gezouten water aan de kook. Voeg de diepgevroren spruitjes toe aan het kokende water en laat ze ongeveer 8 minuten garen op een middelhoog vuur. Laat de spruitjes vervolgens afkoelen en snijd ze nadien in schijfjes.
 Laat 600 ml water met 1 eetlepel olie en de kaneel opkoken. Voeg de groentebouillon en de spruitjes toe. Laat alles opkoken.
 Giet de couscous in een grote schaal. Voeg de bouillon toe en laat de couscous 5 minuten afgedekt wellen. Maak de couscous los met een vork.
 Spoel de kikkererwten. Kuis de uien en snijd in ringetjes. Voeg deze samen met de peterselie toe aan de couscous.
 Bereid de eendenborst volgens de instructies op de verpakking. a. 12 uur laten ontdooien in de folie en vervolgens ong. 10 in een warmwaterbad houden. b. Combinatie pan en bakoven: het sap en het vet verwijderen en opzij houden. Bak het ontdooide product ongeveer 3 minuten op de velkant en zonder toevoeging van vetstof in een hete antikleefpan op een middelhoog vuur. Dek de pan af met een deksel waarvan de diameter kleiner is dan de pan. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Leg het product met de velkant naar boven in een ovenschotel en voeg ook het vet en het sap toe. Bak het vlees vervolgens 20 minuten op de bovenste bakplaat.
 Meng de granaatappelpitjes onder de couscous. Kruid met peper, zout, olie en citroensap. Verdeel de salade over 4 borden.
 Voor de dressing: snijd de granaatappel doormidden en pers het sap. Meng het sap met de azijn, de suiker, peper en zout en de olijfolie en voeg het knoflook toe.
 Snijd de eend in fijne reepjes en meng deze onder de salade. Serveer met de dressing.

Ingrediënten


Aantal personen:
250 g bofrost* Spruitjes 500 g
250 g
2 EL
sesamolie
1
kaneelstokje
1 TL
groentebouillon
250 g
couscous
400 g
kikkererwten
2 stengel(s)
bosui
2 EL bofrost* Gehakte peterselie
2 EL
4 stuk(ken) bofrost* Gegaarde eendenborst
4 stuk(ken)
bofrost*Gegaarde eendenborst
100 g
granaatappelpitjes
1 stuk(ken)
granaatappel
2 EL
rodewijnazijn
2 TL
suiker
5 EL bofrost* Michel Maury Olijfolie, extra vierge
5 EL
bofrost*Michel Maury Olijfolie, extra vierge
1 snufje
peper, zout
2 EL bofrost* Kruidentuin gehakte bieslook
2 EL
bofrost*Kruidentuin gehakte bieslook
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Breng 200 ml gezouten water aan de kook. Voeg de diepgevroren spruitjes toe aan het kokende water en laat ze ongeveer 8 minuten garen op een middelhoog vuur. Laat de spruitjes vervolgens afkoelen en snijd ze nadien in schijfjes.
2.
Laat 600 ml water met 1 eetlepel olie en de kaneel opkoken. Voeg de groentebouillon en de spruitjes toe. Laat alles opkoken.
3.
Giet de couscous in een grote schaal. Voeg de bouillon toe en laat de couscous 5 minuten afgedekt wellen. Maak de couscous los met een vork.
4.
Spoel de kikkererwten. Kuis de uien en snijd in ringetjes. Voeg deze samen met de peterselie toe aan de couscous.
5.
Bereid de eendenborst volgens de instructies op de verpakking. a. 12 uur laten ontdooien in de folie en vervolgens ong. 10 in een warmwaterbad houden. b. Combinatie pan en bakoven: het sap en het vet verwijderen en opzij houden. Bak het ontdooide product ongeveer 3 minuten op de velkant en zonder toevoeging van vetstof in een hete antikleefpan op een middelhoog vuur. Dek de pan af met een deksel waarvan de diameter kleiner is dan de pan. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Leg het product met de velkant naar boven in een ovenschotel en voeg ook het vet en het sap toe. Bak het vlees vervolgens 20 minuten op de bovenste bakplaat.
6.
Meng de granaatappelpitjes onder de couscous. Kruid met peper, zout, olie en citroensap. Verdeel de salade over 4 borden.
7.
Voor de dressing: snijd de granaatappel doormidden en pers het sap. Meng het sap met de azijn, de suiker, peper en zout en de olijfolie en voeg het knoflook toe.
8.
Snijd de eend in fijne reepjes en meng deze onder de salade. Serveer met de dressing.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.