Spoel de gierst grondig in een zeef met lopend water, tot het water helder blijft. Verhit 2 el olijfolie in een kookpot op middelhoog vuur, en fruit de uienblokjes en knoflook. Voeg de uitgelekte gierst toe, roer en voeg water toe tot ongeveer 3 cm boven de gierst. Voeg zout toe, laat opkoken en zet vervolgens het vuur uit. Laat de gierst ongeveer 12 à 15 minuten wellen op de uitgeschakelde hittebron.
2.
Breng ondertussen lichtgezouten water met de suiker aan de kook. Voeg de erwten toe en breng opnieuw aan de kook, laat vervolgens ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur zachtjes gaarkoken met het deksel. Giet de erwten af en voeg ze toe aan de gierst. Breng in dezelfde kookpot lichtgezouten water aan de kook, voeg de bloemkoolroosjes toe en breng opnieuw aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten garen op middelhoog vuur met het deksel. Snij de bloemkoolroosjes vervolgens in kleinere stukken, voeg ze ook toe aan de gierst. De mais hoeft enkel wat te worden verwarmd in wat water, voeg daarna ook toe aan de gierst en roer alles goed onder elkaar. Voeg 1 à 2 el olijfolie en de kruiden toe, breng goed op smaak.
3.
Warm de oven voor op 200 °C (boven-/onderwarmte, 180 °C heteluchtoven). Was de paprika’s en snij de bovenkant eraf, of snij ze voorzichtig in de lente in tweeën, en verwijder de steel en de zaden. Vul ze met de gierst-groentemengeling en strooi er rijkelijk feta over. Zet of leg de paprika’s naast elkaar in een ingeoliede ovenschaal en laat ze 20 à 25 gratineren in het midden van de voorverwarmde oven. Zet op het einde nog even de grillfunctie aan. Werk af met wat pesto en dien op.
Tip
ongeveer 10 minuten (plus 25 minuten gaartijd en 25 minuten in de oven)
Ingrediënten
60g
rijst
125g
rijst
200g
rijst
250g
rijst
325g
rijst
375g
rijst
450g
rijst
500g
rijst
575g
rijst
625g
rijst
700g
rijst
750g
rijst
1¼EL
extra vierge olijfolie
2½EL
extra vierge olijfolie
3¾EL
extra vierge olijfolie
5EL
extra vierge olijfolie
6¼EL
extra vierge olijfolie
7½EL
extra vierge olijfolie
8¾EL
extra vierge olijfolie
10EL
extra vierge olijfolie
11¼EL
extra vierge olijfolie
12½EL
extra vierge olijfolie
13¾EL
extra vierge olijfolie
15EL
extra vierge olijfolie
10g
uienblokjes
20g
uienblokjes
30g
uienblokjes
40g
uienblokjes
50g
uienblokjes
60g
uienblokjes
75g
uienblokjes
80g
uienblokjes
90g
uienblokjes
100g
uienblokjes
100g
uienblokjes
125g
uienblokjes
¼teen
knoflook
½teen
knoflook
¾teen
knoflook
1teen
knoflook
1¼teen
knoflook
1½teen
knoflook
1¾teen
knoflook
2teen
knoflook
2¼teen
knoflook
2½teen
knoflook
2¾teen
knoflook
3teen
knoflook
¼snufje
suiker
½snufje
suiker
¾snufje
suiker
1snufje
suiker
1¼snufje
suiker
1½snufje
suiker
1¾snufje
suiker
2snufje
suiker
2¼snufje
suiker
2½snufje
suiker
2¾snufje
suiker
3snufje
suiker
12½g
erwten
25g
erwten
40g
erwten
50g
erwten
60g
erwten
75g
erwten
90g
erwten
100g
erwten
125g
erwten
125g
erwten
150g
erwten
150g
erwten
2
grote bloemkoolroosjes
4
grote bloemkoolroosjes
6
grote bloemkoolroosjes
8
grote bloemkoolroosjes
10
grote bloemkoolroosjes
12
grote bloemkoolroosjes
14
grote bloemkoolroosjes
16
grote bloemkoolroosjes
18
grote bloemkoolroosjes
20
grote bloemkoolroosjes
22
grote bloemkoolroosjes
25
grote bloemkoolroosjes
12½g
extra zoete mais
25g
extra zoete mais
40g
extra zoete mais
50g
extra zoete mais
60g
extra zoete mais
75g
extra zoete mais
90g
extra zoete mais
100g
extra zoete mais
125g
extra zoete mais
125g
extra zoete mais
150g
extra zoete mais
150g
extra zoete mais
¼EL
Gedroogde marjolein
½EL
Gedroogde marjolein
¾EL
Gedroogde marjolein
1EL
Gedroogde marjolein
1¼EL
Gedroogde marjolein
1½EL
Gedroogde marjolein
1¾EL
Gedroogde marjolein
2EL
Gedroogde marjolein
2¼EL
Gedroogde marjolein
2½EL
Gedroogde marjolein
2¾EL
Gedroogde marjolein
3EL
Gedroogde marjolein
¼mespunt
nootmuskaat
½mespunt
nootmuskaat
¾mespunt
nootmuskaat
1mespunt
nootmuskaat
1¼mespunt
nootmuskaat
1½mespunt
nootmuskaat
1¾mespunt
nootmuskaat
2mespunt
nootmuskaat
2¼mespunt
nootmuskaat
2½mespunt
nootmuskaat
2¾mespunt
nootmuskaat
3mespunt
nootmuskaat
1
grote puntpaprika's
2
grote puntpaprika's
3
grote puntpaprika's
4
grote puntpaprika's
5
grote puntpaprika's
6
grote puntpaprika's
7
grote puntpaprika's
8
grote puntpaprika's
10
grote puntpaprika's
10
grote puntpaprika's
10
grote puntpaprika's
12
grote puntpaprika's
50g
feta
100g
feta
150g
feta
200g
feta
250g
feta
300g
feta
350g
feta
400g
feta
450g
feta
500g
feta
550g
feta
600g
feta
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Spoel de gierst grondig in een zeef met lopend water, tot het water helder blijft. Verhit 2 el olijfolie in een kookpot op middelhoog vuur, en fruit de uienblokjes en knoflook. Voeg de uitgelekte gierst toe, roer en voeg water toe tot ongeveer 3 cm boven de gierst. Voeg zout toe, laat opkoken en zet vervolgens het vuur uit. Laat de gierst ongeveer 12 à 15 minuten wellen op de uitgeschakelde hittebron.
2.
Breng ondertussen lichtgezouten water met de suiker aan de kook. Voeg de erwten toe en breng opnieuw aan de kook, laat vervolgens ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur zachtjes gaarkoken met het deksel. Giet de erwten af en voeg ze toe aan de gierst. Breng in dezelfde kookpot lichtgezouten water aan de kook, voeg de bloemkoolroosjes toe en breng opnieuw aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten garen op middelhoog vuur met het deksel. Snij de bloemkoolroosjes vervolgens in kleinere stukken, voeg ze ook toe aan de gierst. De mais hoeft enkel wat te worden verwarmd in wat water, voeg daarna ook toe aan de gierst en roer alles goed onder elkaar. Voeg 1 à 2 el olijfolie en de kruiden toe, breng goed op smaak.
3.
Warm de oven voor op 200 °C (boven-/onderwarmte, 180 °C heteluchtoven). Was de paprika’s en snij de bovenkant eraf, of snij ze voorzichtig in de lente in tweeën, en verwijder de steel en de zaden. Vul ze met de gierst-groentemengeling en strooi er rijkelijk feta over. Zet of leg de paprika’s naast elkaar in een ingeoliede ovenschaal en laat ze 20 à 25 gratineren in het midden van de voorverwarmde oven. Zet op het einde nog even de grillfunctie aan. Werk af met wat pesto en dien op.
Receptinformatie
Bereidingstijd:
60 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Salades,
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees,
zonder vis,zonder varkensvlees
Ingrediënten
60g
rijst
125g
rijst
200g
rijst
250g
rijst
325g
rijst
375g
rijst
450g
rijst
500g
rijst
575g
rijst
625g
rijst
700g
rijst
750g
rijst
1¼EL
extra vierge olijfolie
2½EL
extra vierge olijfolie
3¾EL
extra vierge olijfolie
5EL
extra vierge olijfolie
6¼EL
extra vierge olijfolie
7½EL
extra vierge olijfolie
8¾EL
extra vierge olijfolie
10EL
extra vierge olijfolie
11¼EL
extra vierge olijfolie
12½EL
extra vierge olijfolie
13¾EL
extra vierge olijfolie
15EL
extra vierge olijfolie
10g
uienblokjes
20g
uienblokjes
30g
uienblokjes
40g
uienblokjes
50g
uienblokjes
60g
uienblokjes
75g
uienblokjes
80g
uienblokjes
90g
uienblokjes
100g
uienblokjes
100g
uienblokjes
125g
uienblokjes
¼teen
knoflook
½teen
knoflook
¾teen
knoflook
1teen
knoflook
1¼teen
knoflook
1½teen
knoflook
1¾teen
knoflook
2teen
knoflook
2¼teen
knoflook
2½teen
knoflook
2¾teen
knoflook
3teen
knoflook
¼snufje
suiker
½snufje
suiker
¾snufje
suiker
1snufje
suiker
1¼snufje
suiker
1½snufje
suiker
1¾snufje
suiker
2snufje
suiker
2¼snufje
suiker
2½snufje
suiker
2¾snufje
suiker
3snufje
suiker
12½g
erwten
25g
erwten
40g
erwten
50g
erwten
60g
erwten
75g
erwten
90g
erwten
100g
erwten
125g
erwten
125g
erwten
150g
erwten
150g
erwten
2
grote bloemkoolroosjes
4
grote bloemkoolroosjes
6
grote bloemkoolroosjes
8
grote bloemkoolroosjes
10
grote bloemkoolroosjes
12
grote bloemkoolroosjes
14
grote bloemkoolroosjes
16
grote bloemkoolroosjes
18
grote bloemkoolroosjes
20
grote bloemkoolroosjes
22
grote bloemkoolroosjes
25
grote bloemkoolroosjes
12½g
extra zoete mais
25g
extra zoete mais
40g
extra zoete mais
50g
extra zoete mais
60g
extra zoete mais
75g
extra zoete mais
90g
extra zoete mais
100g
extra zoete mais
125g
extra zoete mais
125g
extra zoete mais
150g
extra zoete mais
150g
extra zoete mais
¼EL
Gedroogde marjolein
½EL
Gedroogde marjolein
¾EL
Gedroogde marjolein
1EL
Gedroogde marjolein
1¼EL
Gedroogde marjolein
1½EL
Gedroogde marjolein
1¾EL
Gedroogde marjolein
2EL
Gedroogde marjolein
2¼EL
Gedroogde marjolein
2½EL
Gedroogde marjolein
2¾EL
Gedroogde marjolein
3EL
Gedroogde marjolein
¼mespunt
nootmuskaat
½mespunt
nootmuskaat
¾mespunt
nootmuskaat
1mespunt
nootmuskaat
1¼mespunt
nootmuskaat
1½mespunt
nootmuskaat
1¾mespunt
nootmuskaat
2mespunt
nootmuskaat
2¼mespunt
nootmuskaat
2½mespunt
nootmuskaat
2¾mespunt
nootmuskaat
3mespunt
nootmuskaat
1
grote puntpaprika's
2
grote puntpaprika's
3
grote puntpaprika's
4
grote puntpaprika's
5
grote puntpaprika's
6
grote puntpaprika's
7
grote puntpaprika's
8
grote puntpaprika's
10
grote puntpaprika's
10
grote puntpaprika's
10
grote puntpaprika's
12
grote puntpaprika's
50g
feta
100g
feta
150g
feta
200g
feta
250g
feta
300g
feta
350g
feta
400g
feta
450g
feta
500g
feta
550g
feta
600g
feta
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zout
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
zwarte peper
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
groene pesto
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Spoel de gierst grondig in een zeef met lopend water, tot het water helder blijft. Verhit 2 el olijfolie in een kookpot op middelhoog vuur, en fruit de uienblokjes en knoflook. Voeg de uitgelekte gierst toe, roer en voeg water toe tot ongeveer 3 cm boven de gierst. Voeg zout toe, laat opkoken en zet vervolgens het vuur uit. Laat de gierst ongeveer 12 à 15 minuten wellen op de uitgeschakelde hittebron.
2.
Breng ondertussen lichtgezouten water met de suiker aan de kook. Voeg de erwten toe en breng opnieuw aan de kook, laat vervolgens ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur zachtjes gaarkoken met het deksel. Giet de erwten af en voeg ze toe aan de gierst. Breng in dezelfde kookpot lichtgezouten water aan de kook, voeg de bloemkoolroosjes toe en breng opnieuw aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten garen op middelhoog vuur met het deksel. Snij de bloemkoolroosjes vervolgens in kleinere stukken, voeg ze ook toe aan de gierst. De mais hoeft enkel wat te worden verwarmd in wat water, voeg daarna ook toe aan de gierst en roer alles goed onder elkaar. Voeg 1 à 2 el olijfolie en de kruiden toe, breng goed op smaak.
3.
Warm de oven voor op 200 °C (boven-/onderwarmte, 180 °C heteluchtoven). Was de paprika’s en snij de bovenkant eraf, of snij ze voorzichtig in de lente in tweeën, en verwijder de steel en de zaden. Vul ze met de gierst-groentemengeling en strooi er rijkelijk feta over. Zet of leg de paprika’s naast elkaar in een ingeoliede ovenschaal en laat ze 20 à 25 gratineren in het midden van de voorverwarmde oven. Zet op het einde nog even de grillfunctie aan. Werk af met wat pesto en dien op.
Tip
ongeveer 10 minuten (plus 25 minuten gaartijd en 25 minuten in de oven)
Uw wensen en ideeën!
Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee.
016/98 19 19
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)
Via onze online cataloguskan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.