Hummus van tuinbonen

Receptinformatie


Bereidingstijd:
75 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Klassiekers in een nieuw jasje, Thermomix-recepten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
388 kcal
Vet:
31 g
Koolhydraten:
17 g
Proteïne:
11 g

Bereiding

 Doe de tuinbonen, het water en 1/2 tl zout in de Thermomix-mengbeker en gaar 18 minuten op 100 °C op stand 1 linksom roeren. Breng de bonen met het kookvocht over in een kom en laat 1 uur afkoelen.
 Doe de sjalotten, de knoflook en de peterselie in de mengbeker en mix 4 sec op stand 7.
 Voeg de afgekoelde tuinbonen met kookvocht, de tahin, het citroensap, de olijfolie, komijn, cayennepeper en 1/2 tl zout toe en mix nog eens 15 sec op stand 5 tot een bonenpuree met stukjes. Laat even rusten en dien op.
Tip
Mix op het einde 10 sec op stand 8 voor een smeuïgere bonenhummus met minder stukjes. Tip: Dit recept is speciaal uitgedacht om klaar te maken in de Thermomix TM 31 voor 4 personen. Thermomix-recepten klaarmaken met bofrost*

Ingrediënten


Aantal personen:
300 g bofrost* Tuinbonen
300 g
150 g
water
1 TL
zout
50 g
bofrost*Fijngesneden rode sjalotten
1 teen
knoflook
½ bos(sen)
platte peterselie (ong. 20 g)
100 g
tahin (sesampasta)
30 g
citroensap
70 g
olijfolie
2 TL
komijn, gemalen
½ TL
cayennepeper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Doe de tuinbonen, het water en 1/2 tl zout in de Thermomix-mengbeker en gaar 18 minuten op 100 °C op stand 1 linksom roeren. Breng de bonen met het kookvocht over in een kom en laat 1 uur afkoelen.
2.
Doe de sjalotten, de knoflook en de peterselie in de mengbeker en mix 4 sec op stand 7.
3.
Voeg de afgekoelde tuinbonen met kookvocht, de tahin, het citroensap, de olijfolie, komijn, cayennepeper en 1/2 tl zout toe en mix nog eens 15 sec op stand 5 tot een bonenpuree met stukjes. Laat even rusten en dien op.