Kringelfrietjes 'streetfood style'

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Klassiekers in een nieuw jasje, voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C (200 °C boven-/onderwarmte). Bak de diepgevroren kringelfrietjes met bakpapier op de bakplaat in het midden van de oven gedurende ca. 22 min. Draai ze halverwege de bereidingstijd om. Snijd voor de dip met zure room het grootste deel van de ui fijn en zet een kleine hoeveelheid uienringen opzij. Rasp de citroenschil, pers het sap uit en roer de zure room glad. Meng met zout, peper, suiker, peterselie en de uienblokjes.
 Voor de 'vol-au-vent' frietjes: de schaal met de kippenragout gedurende ca. 13 min. in de microgolfoven opwarmen volgens de instructies op de verpakking. Snijd de tomaten in tweeën en voeg de fijne kruidenmix aan de kippenragout toe.
 Voor de veggie frietjes: snijd de tomaten in blokjes en pureer het avocadovruchtvlees met een vork voor de guacamole. Pers het sap van een limoen uit en rasp de schil. Meng alles met een snufje peper en zout.
 Voor de frietjes 'kebab style': Bak de diepgevroren kalkoen-kipkebab op een matig vuur in een antikleefpan zonder deksel gedurende ongeveer 5 minuten en roer af en toe om.
 Verdeel nu de frietjes over 3 streetfood bakjes. Doe voor de 'vol-au-vent' frietjes de kippenragout over de frietjes en garneer met de tomaten-helften. Bedek voor de veggie frietjes een derde met de tomatenblokjes, een ander derde met de helft van de dipsaus met zure room en het laatste derde met de guacamole. Verdeel voor de frietjes 'kebab style' de kalkoen-kipkebab over de frietjes en garneer met de dipsaus met zure room en de uienringen.

Ingrediënten


Aantal personen:
600 g bofrost* Kringelfrieten 1200 g
600 g
1
rode ui
1
citroen
500 g
zure room
1 snufje
Zout, peper, suiker
2 EL bofrost* Gehakte peterselie
2 EL
150 g bofrost* Kippenragout
150 g
bofrost*Kippenragout
4
cocktailtomaten
1 EL bofrost* Fijne kruidenmix
1 EL
150 g
tomaten
1
avocado
1
limoen
1 snufje
zout, peper
200 g bofrost* Kalkoen-kipkebab
200 g
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C (200 °C boven-/onderwarmte). Bak de diepgevroren kringelfrietjes met bakpapier op de bakplaat in het midden van de oven gedurende ca. 22 min. Draai ze halverwege de bereidingstijd om. Snijd voor de dip met zure room het grootste deel van de ui fijn en zet een kleine hoeveelheid uienringen opzij. Rasp de citroenschil, pers het sap uit en roer de zure room glad. Meng met zout, peper, suiker, peterselie en de uienblokjes.
2.
Voor de 'vol-au-vent' frietjes: de schaal met de kippenragout gedurende ca. 13 min. in de microgolfoven opwarmen volgens de instructies op de verpakking. Snijd de tomaten in tweeën en voeg de fijne kruidenmix aan de kippenragout toe.
3.
Voor de veggie frietjes: snijd de tomaten in blokjes en pureer het avocadovruchtvlees met een vork voor de guacamole. Pers het sap van een limoen uit en rasp de schil. Meng alles met een snufje peper en zout.
4.
Voor de frietjes 'kebab style': Bak de diepgevroren kalkoen-kipkebab op een matig vuur in een antikleefpan zonder deksel gedurende ongeveer 5 minuten en roer af en toe om.
5.
Verdeel nu de frietjes over 3 streetfood bakjes. Doe voor de 'vol-au-vent' frietjes de kippenragout over de frietjes en garneer met de tomaten-helften. Bedek voor de veggie frietjes een derde met de tomatenblokjes, een ander derde met de helft van de dipsaus met zure room en het laatste derde met de guacamole. Verdeel voor de frietjes 'kebab style' de kalkoen-kipkebab over de frietjes en garneer met de dipsaus met zure room en de uienringen.