Noordzeescholfilets alla milanese

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten, Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:

Bereiding

 Laat de Noordzeescholfilets ongeveer 3,5 uur ontdooien in de koelkast (bij +/- 5 °C) of 1,5 uur bij kamertemperatuur (+/- 22 °C). Spoel de scholfilets af met koud stromend water en dep ze droog met huishoudpapier.
 Kruid de scholfilets licht met witte peper, zout en citroensap. Laat ongeveer 30 minuten marineren en dep weer droog.
 Wentel de filets in de bloem. Kluts de eieren met de geraspte parmezaan. Als het mengsel te dik is, kan er water of witte wijn aan worden toegevoegd. Halveer de visfilets in de lengte en wentel ze in de eiermengeling.
 Bak ze vervolgens 2,5 à 3 minuten op elke kant in een verhitte pan met olijfolie op middelhoog vuur. Hou ze daarna warm in de oven bij 50-60 °C.
 Bak vervolgens de aardappelschijfjes in dezelfde pan op middelhoog vuur, draai regelmatig om. Snij het spek in reepjes, of de venkelsalami/chorizo in dunne plakjes. Voeg na een paar minuten de uienblokjes en de spekreepjes toe aan de aardappelschijfjes en kruid flink met peper en zout.

Ingrediënten


Aantal personen:
600 g bofrost* Noordzeepladijs-/scholfilets, natuur
600 g
bofrost*Noordzeepladijs-/scholfilets, natuur
2
grote eieren
70 g
geraspte parmezaan
800 g bofrost* Aardappelschijfjes 1200 g
800 g
3 EL bofrost* Uienblokjes
3 EL
bofrost*Uienblokjes
70 g
doorregen spek, venkelsalami of chorizo
½ bos(sen)
basilicum
20 stuk(ken)
gehalveerde rode en gele kerstomaten
20 stuk(ken)
ontpitte gehalveerde olijven, groene en zwarte
Citroensap voor de afwerking
Bloem
Olijfolie
Versgemalen peper en zout
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de Noordzeescholfilets ongeveer 3,5 uur ontdooien in de koelkast (bij +/- 5 °C) of 1,5 uur bij kamertemperatuur (+/- 22 °C). Spoel de scholfilets af met koud stromend water en dep ze droog met huishoudpapier.
2.
Kruid de scholfilets licht met witte peper, zout en citroensap. Laat ongeveer 30 minuten marineren en dep weer droog.
3.
Wentel de filets in de bloem. Kluts de eieren met de geraspte parmezaan. Als het mengsel te dik is, kan er water of witte wijn aan worden toegevoegd. Halveer de visfilets in de lengte en wentel ze in de eiermengeling.
4.
Bak ze vervolgens 2,5 à 3 minuten op elke kant in een verhitte pan met olijfolie op middelhoog vuur. Hou ze daarna warm in de oven bij 50-60 °C.
5.
Bak vervolgens de aardappelschijfjes in dezelfde pan op middelhoog vuur, draai regelmatig om. Snij het spek in reepjes, of de venkelsalami/chorizo in dunne plakjes. Voeg na een paar minuten de uienblokjes en de spekreepjes toe aan de aardappelschijfjes en kruid flink met peper en zout.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.