Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Noordzeescholfilets alla milanese

gemiddeld 30 min

Ingrediënten

600 g Noordzeepladijs-/scholfilets, natuur
2 grote eieren
70 g geraspte parmezaan
800 g
bofrost*Aardappelschijfjes
Vegan
3 el
bofrost*Uienblokjes
70 g doorregen spek, venkelsalami of chorizo
0.5 bosje(s) basilicum
20 stuk(s) gehalveerde rode en gele kerstomaten
20 stuk(s) ontpitte gehalveerde olijven, groene en zwarte
Citroensap voor de afwerking
Bloem
Olijfolie
Versgemalen peper en zout

Bereiding

1.
Laat de Noordzeescholfilets ongeveer 3,5 uur ontdooien in de koelkast (bij +/- 5 °C) of 1,5 uur bij kamertemperatuur (+/- 22 °C). Spoel de scholfilets af met koud stromend water en dep ze droog met huishoudpapier.
2.
Kruid de scholfilets licht met witte peper, zout en citroensap. Laat ongeveer 30 minuten marineren en dep weer droog.
3.
Wentel de filets in de bloem. Kluts de eieren met de geraspte parmezaan. Als het mengsel te dik is, kan er water of witte wijn aan worden toegevoegd. Halveer de visfilets in de lengte en wentel ze in de eiermengeling.
4.
Bak ze vervolgens 2,5 à 3 minuten op elke kant in een verhitte pan met olijfolie op middelhoog vuur. Hou ze daarna warm in de oven bij 50-60 °C.
5.
Bak vervolgens de aardappelschijfjes in dezelfde pan op middelhoog vuur, draai regelmatig om. Snij het spek in reepjes, of de venkelsalami/chorizo in dunne plakjes. Voeg na een paar minuten de uienblokjes en de spekreepjes toe aan de aardappelschijfjes en kruid flink met peper en zout.

Bereiding

1
 Laat de Noordzeescholfilets ongeveer 3,5 uur ontdooien in de koelkast (bij +/- 5 °C) of 1,5 uur bij kamertemperatuur (+/- 22 °C). Spoel de scholfilets af met koud stromend water en dep ze droog met huishoudpapier.
2
 Kruid de scholfilets licht met witte peper, zout en citroensap. Laat ongeveer 30 minuten marineren en dep weer droog.
3
 Wentel de filets in de bloem. Kluts de eieren met de geraspte parmezaan. Als het mengsel te dik is, kan er water of witte wijn aan worden toegevoegd. Halveer de visfilets in de lengte en wentel ze in de eiermengeling.
4
 Bak ze vervolgens 2,5 à 3 minuten op elke kant in een verhitte pan met olijfolie op middelhoog vuur. Hou ze daarna warm in de oven bij 50-60 °C.
5
 Bak vervolgens de aardappelschijfjes in dezelfde pan op middelhoog vuur, draai regelmatig om. Snij het spek in reepjes, of de venkelsalami/chorizo in dunne plakjes. Voeg na een paar minuten de uienblokjes en de spekreepjes toe aan de aardappelschijfjes en kruid flink met peper en zout.

Vergelijkbare recepten

Jouw bofrost*voordelen