Stoofpotje van varkensbout met zuurkool

Receptinformatie


Bereidingstijd:
80 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Soepen en stoofpotten
Eigenschappen:
zonder vis

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de 2 varkensbouten in een ovenschaal en bak gedurende 70 min. in de oven. Leg de zuurkool, uienblokjes, laurierblaadjes, boter, witte wijn en de bouillon in een kookpot en laat afgedekt zachtjes koken. Voeg na 15 min. de aardappelen voorzichtig toe. Verdeel de zuurkool met de aardappelen in een ovenschaal en leg de varkensbouten er bovenop. Laat nog 5-10 min. afgedekt garen in de oven. Dien op met wat mosterd.

Ingrediënten


Aantal personen:
400
zuurkool
100 g bofrost* Uienblokjes
100 g
400 g bofrost* Parijse aardappelen
400 g
2
laurierblaadjes
100 g
boter
200 ml
witte droge wijn
200 ml
groentebouillon
2 bofrost* Gegrilde varkensbouten
2
zout en peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de 2 varkensbouten in een ovenschaal en bak gedurende 70 min. in de oven. Leg de zuurkool, uienblokjes, laurierblaadjes, boter, witte wijn en de bouillon in een kookpot en laat afgedekt zachtjes koken. Voeg na 15 min. de aardappelen voorzichtig toe. Verdeel de zuurkool met de aardappelen in een ovenschaal en leg de varkensbouten er bovenop. Laat nog 5-10 min. afgedekt garen in de oven. Dien op met wat mosterd.